Naujasis „Volvo FL 4x4“ miestui ir neasfaltuotiems keliams

  • Teksto dydis:

„Volvo FL“ dabar galima rinktis su visų varančiųjų ratų pavara, padedančia pasiekti net ir sunkiausiai privažiuojamas vietas slidžiuose, nelygiuose keliuose bei stačiose įkalnėse. Šis 4x4 sunkvežimis idealiai tiks naudoti kaip specialios paskirties transporto priemonė mieste ar sunkiai pasiekiamose vietovėse, o taip pat kaip pagalbinis sunkvežimis karjeruose bei statybų aikštelėse.

Puikiai atliks darbą nepriklausomai nuo sąlygų kelyje

Dėl nedidelių gabaritų „Volvo FL“ sunkvežimis idealiai tinka intensyviam miesto eismui, jis yra patogus, o varikliai pasižymi aukštu sukimo momentu. Su visų keturių varančiųjų ratų pavara bei didesne prošvaisa jis galės būti efektyviai eksploatuojamas ir asfaltuotuose keliuose, ir duobėtuose žvyrkeliuose.

„Daugelis mūsų klientų dirba vietovėse, kuriose oro sąlygos ir kelių būklė keičiasi labai greitai, todėl visais keturiais ratais varomas „Volvo FL“ yra toks universalus, kad gali atlikti užduotis, kurioms dėl itin prastos kelių būklės reikėtų pasitelkti papildomą sunkvežimį“,- sako Pernilla Sustovic, „Volvo Trucks“ distribucinių sunkvežimių segmento vadovė.

Tinkamas įvairių statybinių antstatų montavimui

„Volvo FL 4x4“ taip pat gali būti eksploatuojamas karjeruose ar statybų aikštelėse, esančiose tankiai apgyvendintuose miestuose. Sunkvežimio bendroji masė yra iki 16 tonų, todėl ant jo galima montuoti įvairią statybų įrangą: kranus, bokštelius ar betono maišykles.

„Viena iš labiausiai pastebimų naujojo „Volvo FL“ su visų varančiųjų ratų pavara savybių yra aukštesnė važiuoklė, prošvaisą priekyje padidinanti kiek daugiau nei 6 cm, o gale - 10 cm. Aukštesnė važiuoklė net iki 25 laipsnių padidina priekinį atakos kampą, o tai gerokai palengvina išvažiavimą iš gilių duobių ar provėžų“,- sako Pernilla.

Keturi varantieji ratai ir palėtinta pavara

„Volvo FL“ turi nuolatinę 4x4 visų varančiųjų ratų pavarą, o skirstymo dėžė - greitą bei palėtintą pavarą. Įprastomis sąlygomis sunkvežimis eksploatuojamas naudojant greitąją pavarą, o sudėtinguose ruožuose, vienu mygtuko paspaudimu įjungiama palėtinta pavara (demultiplikatorius).

Suspausto oro jungtis

Sunkvežimyje gali būti sumontuota papildoma suspausto oro sistemos jungtis, kuri naudojama įvairios papildomos įrangos pajungimui ar padangų pripūtimui.

Siūlomas visoje Europoje

Naująjį „Volvo FL“ su 4x4 transmisija bei „Euro 6“ emisijos normas atitinkančiais varikliais galima įsigyti visose Europos, Artimųjų Rytų bei Afrikos (EMEA) rinkose, kuriose galioja „Euro 6“ reikalavimai.


Faktai apie „Volvo FL 4x4“

Bendroji masė: nuo 12 iki 16 tonų

Patvirtinta maksimali masė: 25 tonos

Didžiausia prošvaisa su 11R22,5” padangomis:
• Priekinė ašis: 329 mm
• Galinė ašis: 319 mm

Atakos kampas: 25 laipsniai

Ratai ir padangos: 275/70 R22,5”, 10R22,5” ir 11R22,5”

Kabinos:

• Dieninė kabina
• Padidinta kabina
• Pailginta kabina

Varikliai: D8K 250, 280 AG

Pavarų dėžės: 6 laipsnių mechaninė arba 6 laipsnių automatinė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių