Lietuva papildomai perka pusšimtį „Mercedes-Benz Unimog U5000“ sunkvežimių

  • Teksto dydis:

Lietuva perka papildomą 51 krovininį „Mercedes-Benz Unimog U5000“ sunkvežimį, penktadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Dėl įsigijimo su NATO paramos ir pirkimų agentūra (NSPA) susitarė Gynybos resursų agentūra.

Sutartis buvo papildyta remiantis 2021 metais pasirašyta sutartimi tarp agentūros ir Vokietijos gamintojo „Daimler Trucks AG“ kartu su NSPA. Jos pagrindu, nuo 2021 metų iš viso įsigyta daugiau nei 170 „Mercedes-Benz“ sunkvežimių. Sutarties vertė – 47 mln. eurų.

Lietuvos kariuomenė šiuo metu eksploatuoja apie 500 šių transporto priemonių. Tikimasi, kad papildoma penkių tonų keliamosios galios krovininių sunkvežimių partija bus perduota kariuomenei šiemet.

Sunkvežimiai bus naudojami logistiniam aprūpinimui užtikrinti, kariams transportuoti, medicininei evakuacijai bei specialiosioms karių užduotims vykdyti.

Pasak ministerijos, „Unimog“ U5000 sunkvežimiai – patvarūs ir pravažūs tiek asfaltuotame kelyje, tiek žvyrkelyje. Jie taip pat gali įveikti iki 1,2 metrų vandens kliūtis, o tai naudinga pratybų metu, kai reikia pristatyti logistinę įrangą į sunkiai pasiekiamas vietas.

Vokietijos įmonės „Daimler Trucks AG“ pagamintos karinės transporto priemonės Lietuvos kariuomenei nupirktos tęsiant kariuomenės modernizaciją ir siekiant atnaujinti kariuomenės sunkvežimių parką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ir atiduos ukrainai o patys pliki liks

Ykanomikos kamytetas

Ykanomikos kamytetas portretas
Nagi padkaiciuokime.... 50 x 270 000 = 13 500 000. Toliau: 13 500 000 x 15% = 2 025 000. :)))

Kutūzovas \\\\\.../////

Kutūzovas  \\\\\...///// portretas
"strategai,pirkliai",švaistūnai,kur "BOXERIAI"? pirkti už Šunaujos šimtus milijonų eur.,kaip NATO'vcams valgosi iš auksinių šaukštų,skanu?,ar gerai gyja kareiviams mozoliai nuo naujų už trigubą kainą pirktų Vakaruose "kariškų" batų.____Ar ne Rusijos armijos generolų pėdomis einat,tenai ginkluotė,ekipiruotė,maistas virto generolų pilimis,prabangiais kateriais,trilijoninėm sumom bankuose,tai dabar net čičėnus,Š.Korėją kviečia į pagalbą karui prieš o'Krainą.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių