Austrijoje moteris pripažinta kalta dėl mirtino kaimyno užkrėtimo COVID-19

  • Teksto dydis:

Austrijoje viena moteris buvo pripažinta kalta dėl to, kad 2021-aisiais mirtinai užkrėtė savo kaimyną COVID-19, penktadienį skelbia vietos žiniasklaida.

Tai jau antras nuosprendis moteriai per metus, susijęs su pandemija.

Ketvirtadienį teisėjas 54 metų moterį nuteisė keturiems mėnesiams lygtinio įkalinimo ir skyrė 800 eurų baudą už nužudymą dėl didelio aplaidumo.

Anot Austrijos naujienų agentūros APA, nukentėjusysis, kuris taip pat sirgo vėžiu, mirė nuo plaučių uždegimo, kurį sukėlė koronavirusas.

Virusologinė ataskaita parodė, kad viruso DNR sutapo ir su mirusiojo, ir su 54 metų moters DNR, o tai įrodo, kad kaltinamoji „beveik 100 proc.“ jį perdavė, teismui sakė ekspertas.

„Man gaila jūsų asmeniškai – manau, kad kažkas panašaus tikriausiai yra nutikę šimtus kartų, – ketvirtadienį sakė teisėjas. – Tačiau jums nepasisekė, kad ekspertas beveik su absoliučiu tikrumu nustatė, jog tai buvo nuo jūsų patekusi infekcija.“

APA pranešė, kad nuosprendis dar nėra galutinis. Nukentėjusiojo ir kaltinamosios vardai ir pavardės neskelbiami laikantis Austrijos privatumo taisyklių.

Praėjusią vasarą moteris buvo nuteista už su COVID-19 susijusį nusikaltimą, pranešė APA. Agentūra teigė, kad ji buvo nuteista trijų mėnesių lygtine laisvės atėmimo bausme už tyčinį pavojų žmonėms dėl užkrečiamųjų ligų. Tačiau tuo metu ji buvo išteisinta dėl kaltinimo nužudymu dėl didelio aplaidumo.

Šią savaitę teisėjas išklausė mirusiojo šeimos narių parodymus, kurie teigė, kad 2021-ųjų gruodžio 21 dieną – kai atsakovė jau turėjo žinoti, kad ji serga COVID-19 – laiptinėje tarp kaimynų įvyko kontaktas. Tačiau ji neigė įvykus tą susitikimą, sakydama, kad tądien pernelyg prastai jautėsi, kad pakiltų iš lovos.

Ji taip pat sakė mananti, kad serga bronchitu, kuriuo paprastai serga kiekvienais metais.

Tačiau moters gydytojas policijai pasakė, kad kaltinamosios greitojo testo rezultatas buvo teigiamas, ir tvirtino ją pareiškus, kad ji „tikrai neleis sau užsidaryti“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Onė

Onė  portretas
Kažkokia nesąmonė,juk sąmoningai lyg ir nieko nedarė,lovoj ir atrodo kartu negulėjo,nieko nesušvirkštė?????

Teisinga

Teisinga portretas
Taip ir turėtų būti visur. Gal tada jokių pandemijų išvis nebus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių