Estijos žvalgyba: Rusijos kariai nedaro didelės pažangos Kursko srityje

  • Teksto dydis:

Rusijos kontrpuolimas Kursko srityje nėra labai sėkmingas, sakė Estijos gynybos pajėgų žvalgybos centro vadovas pulkininkas Antsas Kiviselgas. Apie tai pranešė Estijos transliuotojas ERR.

Kaip ir anksčiau, Rusija išlaiko iniciatyvą operatyviniu lygmeniu, vykdydama taktines puolamąsias užduotis ir daugiausia jėgų skirdama Donecko krypčiai, sakė A. Kiviselgas, komentuodamas Rusijos ir Ukrainos karo įvykius.

„Per savaitę operatyvinis spaudimas palaipsniui mažėjo. Jei savaitės pradžioje per dieną buvo surengiamos apie 185 atakos, tai šiandien jų skaičius sumažėjo iki beveik 110“, – sakė A. Kiviselgas.

Jis pridūrė, kad didžiausia įtampa, kaip ir anksčiau, stebima Pokrovsko ašyje, kur vyksta beveik trečdalis visų mūšių.

A. Kiviselgas pažymėjo, kad, nepaisant dalinio Rusijos karių perkėlimo į Kursko sritį ir pradėtos kontrpuolimo operacijos, Rusijos puolimo veiksmai Donecko srityje nesiliauja.

„Naujausiais duomenimis, ten sutelktą kariuomenės grupuotę daugiausia sudaro oro desanto pajėgos ir jūrų pėstininkų korpusas. Į Kursko sritį taip pat buvo perkelti daliniai iš Chersono ašies. Antradienį šie daliniai pradėjo puolimą prieš Ukrainos pozicijas“, - pažymėjo A. Kiviselgas, pridurdamas, kad Rusijos kariai Kursko srityje nepasiekė jokių reikšmingų laimėjimų. Taip pat, pasak jo, Ukraina ten sunaikino 11 priešo kovinių tankų.

Šios savaitės viduryje Pokrovsko kryptimi ir už 40 km į pietus nuo miesto, Kurachovės rajone, Rusija pradėjo aktyvesnius puolamuosius veiksmus, pasitelkdama šarvuočių paramą, pranešė A. Kiviselgas.

„Šioje ašyje ukrainiečiams pavyko sunaikinti arba paversti netinkama naudoti apie 50 proc. karinės technikos. T. y., puolime dalyvavo apie 50 technikos vienetų, iš kurių ukrainiečiai sunaikino beveik 25. Rusija suintensyvino savo operacijas šia kryptimi, tačiau reikšmingos pažangos nepasiekta“, – pabrėžė pulkininkas.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis yra sakęs, kad vienas iš Kursko reido tikslų – atitraukti Rusijos karius į jų pačių teritoriją. Šiuo metu Rusija šioje teritorijoje yra dislokavusi beveik 60 000 karių.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeKurskasrusų puolimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių