Situacija kritinė: Lenkijoje neatlaikė svarbi užtvanka, pranešama apie žuvusiuosius

Pietvakarių Lenkijoje dėl stipraus lietaus šeštadienį vanduo prasiveržė per užtvanką. Gelbėtojai dirba Lenkijoje, Čekijoje ir Austrijoje, kur rekordinis kritulių kiekis sukėlė didelius potvynius, praneša dpa.

Lenkijos Žemutinės Silezijos vaivadijoje vanduo prasiveržė per Miendzigužės užtvanką nepaisant bandymų sumažinti vandens lygį.

Regioninė vandens ūkio tarnyba Vroclave situaciją įvertino kaip kritinę. Buvo paskelbta evakuacija iš paupiui esančių kaimų.

Lenkijos pareigūnai praneša, kad per audrą „Boris“, kuri į Vidurio ir Rytų Europą atnešė smarkių liūčių, Lenkijoje nuskendo vienas žmogus.

Užtvanka Kludzko slėnyje, netoli sienos su Čekija, buvo pastatyta XX a. pradžioje ir yra 29 metrų aukščio. Jos potvynio kontrolės rezervuaras gali talpinti apie milijoną kubinių metrų vandens.

Nuo penktadienio ryto pietvakarių Lenkijoje palijo daugiau nei per taip vadinamą tūkstantmečio potvynį 1997 m., o pavojaus lygis viršytas 47-iose matavimo stotyse visoje šalyje.

Austrijoje 42 savivaldybės buvo paskelbtos nelaimės ištiktomis zonomis, o vandens lygis toliau auga. Padėtis ypač įtempta prie Kampo ir Krempso upių, kurios įteka į Dunojų.

Austrijos Veinfyrtelio ir Mostfyrtelio regionuose vandens lygis Dunojuje gali pakilti iki tokio, koks fiksuojamas kartą per 30 metų.

Rytų Rumunijoje šeštadienį žuvo mažiausiai keturi žmonės po to, kai stiprios liūtys sukėlė potvynius.

Tuo metu Austrijos, Vengrijos ir Slovakijos teritorijose potvyniai smarkiai sutrikdė darbą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių