Popiežius apie situaciją dėl Gazos Ruožo: tai yra bjauru

  • Teksto dydis:

Popiežius Pranciškus penktadienį pareiškė apgailestaujantis, kad derybose dėl karo Gazos Ruože užbaigimo trūksta pažangos, ir atkreipė dėmesį į kūdikių žūtį per Izraelio bombardavimą.

„Atleiskite, kad taip sakau, bet nematau jokios pažangos siekiant taikos“, – sakė 87 metų pontifikas, ne kartą pasisakęs prieš smurtą Gazos Ruože.

Pranciškus taip pat pažymėjo, jog kasdien skambina į Katalikų Bažnyčios parapiją Gazos Ruože, kur, pasak jo, rado prieglobstį apie 600 žmonių – musulmonų ir krikščionių.

„Jie man pasakoja baisius dalykus, sunkius dalykus“, – sakė Pranciškus.

„Negaliu spręsti, ar šie karo veiksmai yra pernelyg kruvini, ar ne“, – pažymėjo jis. – Bet ... kai matote nužudytų kūdikių kūnus, kai matote, kad, darant prielaidą, jog ten yra kažkokių kovotojų, bombarduojama mokykla, tai yra bjauru.“

Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija: karo metu žuvo 41 182 žmonės

Islamistų grupuotės „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija šeštadienį pranešė, kad per vienuolika mėnesių besitęsiantį Izraelio ir „Hamas“ karą šioje palestiniečių teritorijoje jau žuvo mažiausiai 41 182 žmonės.

Ministerijos pranešime teigiama, kad per pastarąsias dvi paras žuvo 64 žmonės.

Ministerija taip pat nurodė, kad nuo karo pradžios, kai „Hamas“ kovotojai spalio 7 dieną užpuolė Izraelį, Gazos Ruože buvo sužeista 95 280 žmonių.

Remiantis oficialiais Izraelio duomenimis, per „Hamas“ spalio 7-osios išpuolį Izraelyje žuvo apie 1,2 tūkst. žmonių, daugiausia civiliai gyventojai.

„Hamas“ kovotojai spalio 7-ąją taip pat pagrobė pustrečio šimto įkaitų, iš kurių apie šimtas, Izraelio teigimu, tebėra Gazos Ruože, įskaitant kelias dešimtis Izraelio kariuomenės žuvusiais laikomų įkaitų.

Dėl karo Gazos Ruože kilo humanitarinė krizė, o beveik visi iš 2,4 mln. gyventojų buvo priversti palikti savo namus ir kenčia nuo maisto stygiaus, taip pat sunaikinta didžioji dalis teritorijos gyvenamosios ir sveikatos priežiūros infrastruktūros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

manau

manau portretas
Tai ne situacija, tai atviras genocidas. Naciai turi būti teisiami ir keliauti į kartuves.

Anonimas

Anonimas portretas
ukrainoj zuvo 700 o palestinoj 10000 vaiku

Klausimelis popieziui

Klausimelis popieziui portretas
negirdejome jo susirūpinimo dėl žudomu vaikų Ukrainoje
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių