Gatvės menas – labai madingas

Kol vieni gatvės meno festivaliai tampa vis masiškesni, daugėja mažų šios atšakos renginių. Netgi tokioje nedidelėje šalyje kaip Lietuva mes jau turime du kasmečius gatvės meno reiškinius. Masiškumas ir organizuotumas, beje, niekada nebuvo sietinas su gatvės meno renginiais, tačiau pamažu lankymasis šiuose festivaliuose tampa standartu žymių menininkų planuose. Kiekvienas autorius šiandien gali susirasti sau komfortiškiausią ir jo skonį labiausiai atitinkantį renginį – tokio pasirinkimo prieš penkerius šešerius metus dar tikrai nebuvo. Dėl betarpiško žmonių bendravimo ir kiekvieno iš mūsų turimų priemonių menas pasidarė absoliučiai viešas, atviras ir prieinamas visiems.

Stoties rajonui – naujos spalvos

Trečiojo festivalio "Vilnius Street Art" akcentai ryškės logistine prasme kauniečiams labai patogioje Vilniaus vietoje – sostinės stoties rajone. Čia pusantro mėnesio darbuosis šeši garsūs gatvės menininkai.

Anot festivalio organizatorės Ūlos Ambrasaitės, festivalis neturi primestos temos. "Manome, kad gatvės menas būtent ir pasižymi atida aplinkai, kontekstualumu, papildo urbanistinį miesto audinį. Todėl lokacijų atranka yra viena pagrindinių kuratorinių užduočių. Padėjus ruoštis festivaliui lokacijos intuityviai ėmė dėliotis aplink geležinkelį, stotį. Patraukė tranzitinės erdvės, jų neapibrėžtumas. Čia nenusakomas nei laikas, nei vieta, per čia atvykstama ir išvykstama, tačiau kartu čia ir nuolat gyvenama", – pastebėjo Ū.Ambrasaitė.

Greta pagrindinių menininkų piešinių ant sienų festivalio "Vilnius Street Art" programą šiemet papildys diskusijų ciklas ir fotografijos parodos. Festivalio organizatoriai, savo namais pavertę vieną iš rajono įžymių pastatų – "Kablį", pasidalys savo įspūdžiais tyrinėjant stoties gastronominę pasiūlą ir kvies išragauti aplinkinių užeigų bei restoranų valgiaraščius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nikita

Nikita portretas
ar tu debilas? ka cia rasai?

averto.lt

averto.lt portretas
Įvairiausių dydžių kokybiškos palapinės geromis kainomis http://www.averto.lt/lt/palapines/ Elegantiškos ir erdvios palapinės namams, sodui ir renginiams http://www.averto.lt/lt/paviljonai-palapine-ir-pavesine/ Lengvai pervežami, universalūs sulankstomi baldai http://www.averto.lt/lt/lauko-baldai/ Pristatymas visoje Lietuvoje per 1-2 darbo dienas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių