Išdalinti kasmetiniai „Atliekų kultūros“ apdovanojimai

  • Teksto dydis:

Trečiadienį vykusiame kasmetiniame renginyje išdalinti „Atliekų kultūros“ apdovanojimai. Devyniems tvarumo puoselėtojams buvo įteiktos statulėlės.

Šiais metais „Metų įvykiu ’23“ visuomenės ir komisijos sprendimu tapo 42 maisto atiduotuvių atsiradimas Lietuvoje. Jas įkūrė labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“.

Dėmesį į kitą daug aplinkosauginių iššūkių keliančią sritį – tekstilę, šiemet atkreipė „Metų kūrėjo ’23“ apdovanojimas skirtas Mildai Paukštei, džinsų pakartotinio panaudojimo studijos „Denim Diaries“ bei „DĖK’ui“ galerijos įkūrėjai ir veiklų organizatorei.

Tvarių kasdienių pasirinkimų svarbą pabrėžė ir Aplinkos ministras Simonas Gentvilas, įteikdamas „Metų pavyzdžio ’23“ apdovanojimą natūralios lietuviškos kosmetikos įmonės „Uoga uoga“ įkūrėjai Lenai Sokolovskai.

Vietoj vieno laimėtojo šiemet „Metų DĖK’ui ‘23“ statulėles įteiktos dviems iniciatyvoms: onkologinių ligonių asociacijai „Rūpestėlis“ ir „Daiktų bibliotekai“.

Aplinkosaugininkė Lina Paškevičiūtė, vadovaujanti nevyriausybinei organizacijai „Aplinkosaugos koalicija“ ir siekianti, kad valdžios institucijos ir politikai priimtų aplinkos būklei palankius sprendimus šiemet buvo įvertinta „Metų pasiaukojimo ’23“ apdovanojimu.

„Metų įkvėpimu ’23“ pripažinta žygių pėsčiomis organizatoriaus „Trenturo žygiai“ komanda.

Apdovanojimų ceremonijos metu taip pat buvo pagerbti ir balandžio mėnesį vykusio „Atliekų kultūros“ egzamino dalyviai, pasiekę geriausių rezultatų. „Metų žinovų ’24“ titulai šiemet atiteko Vilniaus kolegijos dėstytojai Žanai Prokopovičienei ir Širvintų „Atžalyno“ progimnazijos direktorei Jūratei Stankevičienei.

Projektas „Atliekų kultūra“ yra Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo iniciatyva, vystoma kartu su partneriais – Klaipėdos, Utenos, Panevėžio, Alytaus, Marijampolės regioniniais atliekų tvarkymo centrais.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių