Jūsų stalui – farširuota višta ir raugintų agurkų padažas (receptai)

  • Teksto dydis:

Šį farširuotos vištos receptą atsiuntė Stasė Jonaitienė, gyvenanti Kauno r., Bubiuose.

Patiekalui pagaminti reikės:

1,5 kg svorio vištos,
600 g kiaulienos ar vištienos faršo,
universalių prieskonių "Vigora",
druskos (labai mažai),
prieskonių: pipirų, raudonėlio, kalendros, prieskonių vištienai, džiovintų abrikosų, razinų, slyvų,
1 kiaušinio,
manų kruopų,
100 g maltų džiūvėsėlių,
kmynų kepsniui pabarstyti.

Gaminimas

Išimame nuplautos vištos kaulus, pradėdami šią procedūrą nuo vištos uodegos – pjauname peiliu odą, atskirdami ją nuo kaulų (odą nuo kaulų verčiame tarsi marškinius). Prie odos liks du sparneliai, dvi blauzdelės. Nunertą odą ištriname prieskoniais.
Į faršą sudedame viską, kas nurodyta recepte. Supjaustome krūtinėlę, sumaišome gabaliukus su paruoštu faršu ir tai sudedame į odos išnarą. Suformuojame taip, kad atrodytų kaip višta. Užsiuvame tą išnaros vietą, pro kurią traukėme kaulus. Pabarstome būsimą kepsnį kmynais, apšlakstome aliejumi ir kepame pusantros valandos 220 laipsnių temperatūroje. Tuomet išimame ir dedame į lėkštę, puošiame žalumynais. Galima perpjauti pusiau. Nuostabus kepsnio skonis garantuotas.

Raugintų agurkų padažas

Šio recepto autorė – "Kauno dienos" skaitytoja Jurgita Bedarfienė

Reikės:

1 stiklinės mėsos ar daržovių sultinio,
100 g marinuotų ar raugintų agurkų,
50–70 g grietinės,
2 šaukštelių miltų,
prieskonių (krapų, petražolių, agurklių ar kitų).

Gaminimas:

Nulupame agurkų odelę ir, jeigu agurko sėklos didelės, išimame jas. Nuluptą agurką susmulkiname ir suberiame į šiltą sultinį.
Miltus sumaišome su grietine ir trupučiu sultinio – šią tyrelę supilame į sultinį su agurkais ir kaitiname iki virimo (nevirti). Paskaniname smulkintais prieskoniais ir, jeigu reikia, įberiame druskos.
Šis padažas tinka prie virtos mėsos, bulvių ir žuvų patiekalų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Ir lepeškos, ir grybų petražolės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Ir lepeškos, ir grybų petražolės (receptai)

    Voveraitės, žavinčios auksine spalva, kvapnumu ir išskirtiniu skoniu, yra vienos laukiamiausių grybų. Nors ir patys mokame jas skaniai paruošti, įkvėpimo verta pasisemti Italijoje, kur voveraitės laikomos delikatesu, galinčiu papildyti ...

    1
  • Virtuvės šefai mokosi mėsą ir žuvį keisti augalais
    Virtuvės šefai mokosi mėsą ir žuvį keisti augalais

    Amsterdame būsimi kulinarai mokėsi gaminant maistą restorane nenaudoti mėsos ar žuvies, ją keisti augaliniais produktais. Ekspertų teigimu, tokių virėjų paklausa tik didės, praneša LNK. ...

  • Joninių vakarėliui – vaišės šiek tiek kitaip <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Joninių vakarėliui – vaišės šiek tiek kitaip (receptai)

    Artėjantis ilgasis Joninių savaitgalis neabejotinai daugeliui taps grilio fiesta, kad ir koks oras būtų. Tad jau dabar ne viena šeimininkė suka galvą, ką pasiruošti ir pasiimti į gamtą, kad ir prie puodų darbuotis daug netektų, ir urzg...

    1
  • Šefas A. Ivanauskas: šventės prasideda prie vaišių stalo <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Šefas A. Ivanauskas: šventės prasideda prie vaišių stalo (receptai)

    Ką veiksite per Jonines? Kūrensite laužus, ieškosite paparčio žiedo ir naktinėsite? „Nors prieš šventes visi sako, kad ne pavalgyti renkamės, gyvenimas nuolat patvirtina, kad visos šventės prasideda prie vaiši...

  • Vasaros valgiaraštyje – skanūs eksperimentai <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Vasaros valgiaraštyje – skanūs eksperimentai (receptai)

    Vasara diktuoja savo mitybos režimą – nesinori mėsos, jokio sunkaus maisto. Kartais užtektų sriubos, lengvo užkandžio, bet ką čia sugalvojus? Sutikite, dažnai susiduriame su šiuo galvosūkiu. Norėdami jį palengvinti, pasidomėjome, k...

    2
  • Iš špinatų – netgi desertas <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Iš špinatų – netgi desertas (receptai)

    Ne vienas pripažins – vaikystėje špinatų ragaudavo nenoriai. Tačiau suaugę daugelis atrado jų kulinarines galimybes ir pamėgo špinatų patiekalus. Salotos, makaronai, padažai ar glotnučiai su špinatais gerai žinomi, tačiau...

  • Kepsninių sezonas: lavinkime grilinimo įgūdžius <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kepsninių sezonas: lavinkime grilinimo įgūdžius (receptai)

    Kepimas ant žarijų – ne tik maisto ruošimo būdas, bet ir kulinarijos menas. Be to, tai dar viena galimybė pabūti gamtoje, praleisti laiką su artimais žmonėmis. Norint juos nustebinti puikiais skoniais reikia žinoti keletą taisyklių ir g...

    2
  • Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? (receptai)

    Pavasaris ištraukė mus iš namų į sužaliavusią gamtą, tad ne vienas jau atidarė ir grilinimo sezoną – juk lauke gaminti ir valgyti visada skaniausia. Tiesa, norit šeimą nustebinti įspūdingesniu kepsniu, reikia iš ank...

    1
  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
Daugiau straipsnių