Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

  • Teksto dydis:

Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį skonį.

Kaip pasigaminti chalvą, papasakojo sodybos „Molinė saulėgrąža“ šeimininkė Elžbieta Karaliūtė.

– Ko reikia chalvos gaminimui?

– Reikia dviejų puodelių lukštentų saulėgrąžų, puodelio cukraus, pusės puodelio vandens ir dviejų šaukštų aliejaus. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– O kaip ją pasidaryti?

– Pirmiausia, sausoje keptuvėje reikia pakepinti saulėgrąžas iki auksinės spalvos. Jeigu nenorite ilgai stovėti prie keptuvės, tai galite įdėti į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir pakepti penkias-šešias minutes. Svarbiausia, kad jos būtų gelsvos, auksinės. Pakepus saulėgrąžas paliekame jas pravėsti, nes jas reikės malti kombaine jau pravėsusias. Malti galima ir mėsmale, bet tuomet ilgiau užtruksite. 

LNK stop kadras

Šiandien pasakoju jums apie griliažinės chalvos gamybą, todėl jos nereikia sumalti iki visiškų miltų, truputį paliksime arba pačiame gale dar įpilsime saulėgrąžų. 

Kai jau saulėgrąžos būna sumaltos, bet dar ne iki galo, reikia įdėti porą šaukštų aliejaus. Naudokite saulėgrąžų aliejų. Aliejaus reikia tam, kad sulipintų saulėgrąžas ir jos taptų kaip šlapias smėlis. O tada jau galima galutinai gaminti chalvą. 

Į puodą įpilkite pusę stiklinės vandens. Kai vanduo užverda, reikia pilti stiklinę cukraus. Jeigu nemėgstate cukraus, galima jį keisti medumi. 

Subėrus cukrų į puodą, verdame cukraus ir vandens sirupą iki kol sirupas tampa klampus, tokia skysta karamelė. tada sirupą pilame ant sumaltų saulėgrąžų ir išmaišome. Reikia paskubėti maišyti, kad jos suliptų, nes sirupas greitai atvėsta.

LNK stop kadras

Galiausiai į bet kokį indą įdedame kepimo popierių, o į jį – chalvos masę. Įdedame į šaldytuvą, paliekame per naktį, o ryte jau galime mėgautis.

LNK stop kadras



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na Coca-Cola viena skardinė

Na Coca-Cola viena skardinė portretas
8 gabaliukai cukraus ir dar rūgštis dantų emalį ėda. Niekas neverčia pasigaminus tos chalvos ar išsikepti pyragą viską vienam iškart suryti. Pasiėmei gabaliuką ir gana. Dauguma desertų yra saldūs. Saiką reikia turėti ir nevalgyti kasdien.

nenustebsime

nenustebsime portretas
kaip lengva pasigaminti. Ir nenustebsime, kaip sunku numesti svorį, valgant tokio tipo skanėstus. Bus nuotrauka, kaip to vargšelio šiandien, sveriančio 300kg.

stiklinė

stiklinė portretas
cukraus. Tiek darbo, kad suvalgytum stiklinę cukraus.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių