Virtuvės šefai mokosi mėsą ir žuvį keisti augalais

  • Teksto dydis:

Amsterdame būsimi kulinarai mokėsi gaminant maistą restorane nenaudoti mėsos ar žuvies, ją keisti augaliniais produktais. Ekspertų teigimu, tokių virėjų paklausa tik didės, praneša LNK.

Šiandienos meniu – daug žalios spalvos. Pradedantieji virėjai – tikrai ne visi veganai. Jie pasirinko šiuos mokymus daugiausia iš smalsumo. Ir šefai sulaukė teigiamų aplinkinių reakcijų. Tačiau daugelis, pamatę tokius patiekalus, vis tiek pagalvos, ar tai viskas.

„Taip, tiesa. Visi kalba apie pomidorus ir agurkus, tačiau yra daugybė kitų maistingų daržovių, kurias galima naudoti“, – teigė studentas Chivenchio de Jesus.

Taigi šefai siūlo atsisakyti išankstinių nuostatų. Beje, čia gaminama ne tik iš augalų, bet vis tiek kitaip nei įprasta.

„Tradicinis maisto ruošimo mokymas ir tradicinis požiūris į maisto ruošimą dažnai reiškia, kad pagrindinis ingredientas yra mėsa ar žuvis, o prie jų pridedamas daržovių garnyras ir panašiai. O mes šią taisyklę visiškai apverčiame“, – aiškino mokytojas Gerardas Koopmanschapas.

Studentai įsitikinę, kad šių įgūdžių ateityje prireiks vis labiau.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Nemanau, kad dar ilgai galėsime kasdien valgyti mėsą“, – sakė studentė.

Taip mano vis daugiau žmonių.

„Nesu nusiteikęs prieš mėsos valgymą, tačiau visiškai akivaizdu, kad visi turėtume vartoti daug mažiau mėsos, todėl tai neabejotinai labai geras pokytis“, – tikino restorano kritikas Joelis Broekaertas.

Todėl studentams nereikia baimintis, kad jie taps bedarbiais.

„Darbuotojų poreikis viešojo maitinimo sektoriuje tikrai didelis ir matyti dvi tendencijos, kurios ir toliau išliks. Pirma, visiškai augalinės ir virtuvės restoranų vis daugėja ir jie tobulėja. Antra, įprastose restoranuose taip pat matote vis daugiau augalinės kilmės produktų ir patiekalų meniu“, – sakė J. Broekaertas.

„Tikrai norėčiau dirbti restorane, kuriame tam skiriama daug dėmesio“, – teigė studentė Esmee Grimminck.

Beje, kai kituose šefų kursuose dominuoja vyrai, šiame moterų ir vyrų santykis vienodas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Joninių vakarėliui – vaišės šiek tiek kitaip <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Joninių vakarėliui – vaišės šiek tiek kitaip (receptai)

    Artėjantis ilgasis Joninių savaitgalis neabejotinai daugeliui taps grilio fiesta, kad ir koks oras būtų. Tad jau dabar ne viena šeimininkė suka galvą, ką pasiruošti ir pasiimti į gamtą, kad ir prie puodų darbuotis daug netektų, ir urzg...

    1
  • Šefas A. Ivanauskas: šventės prasideda prie vaišių stalo <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Šefas A. Ivanauskas: šventės prasideda prie vaišių stalo (receptai)

    Ką veiksite per Jonines? Kūrensite laužus, ieškosite paparčio žiedo ir naktinėsite? „Nors prieš šventes visi sako, kad ne pavalgyti renkamės, gyvenimas nuolat patvirtina, kad visos šventės prasideda prie vaiši...

  • Vasaros valgiaraštyje – skanūs eksperimentai <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Vasaros valgiaraštyje – skanūs eksperimentai (receptai)

    Vasara diktuoja savo mitybos režimą – nesinori mėsos, jokio sunkaus maisto. Kartais užtektų sriubos, lengvo užkandžio, bet ką čia sugalvojus? Sutikite, dažnai susiduriame su šiuo galvosūkiu. Norėdami jį palengvinti, pasidomėjome, k...

    2
  • Iš špinatų – netgi desertas <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Iš špinatų – netgi desertas (receptai)

    Ne vienas pripažins – vaikystėje špinatų ragaudavo nenoriai. Tačiau suaugę daugelis atrado jų kulinarines galimybes ir pamėgo špinatų patiekalus. Salotos, makaronai, padažai ar glotnučiai su špinatais gerai žinomi, tačiau...

  • Kepsninių sezonas: lavinkime grilinimo įgūdžius <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kepsninių sezonas: lavinkime grilinimo įgūdžius (receptai)

    Kepimas ant žarijų – ne tik maisto ruošimo būdas, bet ir kulinarijos menas. Be to, tai dar viena galimybė pabūti gamtoje, praleisti laiką su artimais žmonėmis. Norint juos nustebinti puikiais skoniais reikia žinoti keletą taisyklių ir g...

    2
  • Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? (receptai)

    Pavasaris ištraukė mus iš namų į sužaliavusią gamtą, tad ne vienas jau atidarė ir grilinimo sezoną – juk lauke gaminti ir valgyti visada skaniausia. Tiesa, norit šeimą nustebinti įspūdingesniu kepsniu, reikia iš ank...

    1
  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    11
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

Daugiau straipsnių