Maisto gamybai naudojamų dujų balionų pakeitimui elektrinėmis viryklėmis arba centralizuotai tiekiamomis gamtinėmis dujomis šiemet skirta 3,8 mln. eurų paramos.
Šią savaitę, VMVT Klaipėdos departamento inspektoriai patikrinę UAB “Skanėstai” spurgų gamybos cechą ir nustatę daugybę pažeidimų, sustabdė įmonės veiklą. Minėta įmonė savo produkciją tiekė įvairių švenčių, renginių bei mugių metu, taip pat nuolat prekiavo Palangoje.
Greta Bešlovienė karantino metu, kai teko daugiau laiko praleisti namuose, ėmė dažniau gaminti ir savo patiekalų nuotraukomis dalytis socialiniuose tinkluose. Kai nuotraukų ir receptų susikaupė, nusprendė kurti maisto tinklaraštį. Ir nenusivylė – tai tapo hobiu, kilo daug naujų idėjų gaminant maistą ir net atsirado naujų draugų.
Vilniuje gyvenanti Vaida Bernatavičienė mėgsta gaminti, o jos sesuo Vilma Černiauskaitė – fotografuoti. Tad karantino laikotarpiu, kai darbai buvo sustoję, moterys savo pomėgius sujungė gražiam tikslui – pagelbėti virtuvėje tiems, kurie mano, kad gaminti yra labai sudėtinga. Skaniai gaminti gali visi, įsitikinusi Vaida.
Maisto gaminimo ir eksperimentų virtuvėje mėgėjus leistis į kulinarines keliones internete kviečia tinklaraštis keistu pavadinimu – "Zuikio receptai". "Tai – mano asmeninis projektas, gimęs iš meilės mano zuikiui ir noro pasidalyti patirtimi su tokių pat zuikių tėveliais", – sako Jolanta Ščipokė.
Mėgstantiems skaniai pavalgyti sveikas gyvenimo būdas ir skanus maistas dažnai atrodo nesuderinami dalykai. Tačiau tinklaraštininkė Aušra Petronienė, besidalijanti sveiko maisto idėjomis ir receptais, įsitikinusi bei kitiems mėgina parodyti, kad jis gali būti skanus, estetiškas, suteikiantis energijos ir lengvumo.
Maisto gaminimas grilyje yra viena didžiausių šiltojo sezono pramogų. Tai patvirtina ir statistika: vasarą maistą virš žarijų gamina 6 iš 10 lietuvių. Grilio ekspertai negaili pagyrų tobulėjančiai mūsų kepimo ant žarijų kultūrai, o gamintojai bei pardavėjai džiaugiasi, kad lietuviai noriai domisi grilių naujovėmis.
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) ketvirtadienį pranešė lengvinanti sąlygas smulkiojo verslo atstovams, norintiems namuose gaminti ir klientams tiekti maistą.
Spalį Maskvoje įvyks kasmečio jaunųjų virtuvės talentų konkurso "San Pellegrino Young Chef" regioninis finalas. Jame Lietuvai atstovaus prieš kelerius metus karjerą kulinarijos srityje pradėjusi ir jau 2018 m. Geriausio jaunojo Lietuvos virėjo titulą pelniusi Jonita Šeščilaitė.