Seime įvyko pirmosios tokios pratybos: po pranešimų apie oro pavojų žmonės evakuoti į priedangą

Antradienį Seimo rūmuose surengtos pirmosios oro atakos pavojaus pratybos.

Jų metu darbuotojai ir lankytojai dėl menamo oro pavojaus buvo evakuoti į parlamento rūmuose esančią priedangą.

Pasak Seimo kanceliarijos, šių pratybų tikslas – įvertinti pasirengimą operatyviai pereiti į Seimo I rūmų patalpose esančią priedangą, paskelbus garsinį pranešimą apie oro atakos pavojų.

„Oro pavojaus pratybų Seime dar nebuvo, apskritai nežinau, ar valstybėje buvo. Būtent šiandien mes išsibandome oro pavojaus tipo pratybas, kai per tam tikrą laiką visi esantys pastate turi leistis į priedangą. Tai šiuo atveju Seimo I ir Seimo II rūmai yra tokiu būdu evakuojami“, – sakė pratybų eigą prižiūrintis Seimo vicepirmininkas Paulius Saudargas.

Seimo I rūmuose esanti priedanga, į kurią ir buvo evakuoti parlamento rūmų darbuotojai ir lankytojai, pasak parlamentaro, pritaikyta talpinti virš 100 žmonių.

„Bet turbūt retai kada būna, kad visa kanceliarija yra Seime ar visi Seimo nariai. Taip pat planuojame ir kituose rūmuose atidaryti priedangą“, – informavo parlamentaras.

P. Saudargas informavo, kad žmonės šioje Seimo priedangoje galėtų slėptis pakankamai ilgai, priklausomai nuo sukauptų atsargų kiekio.

„Priklausomai nuo to, ką čia turėtume – vandens, maisto, medicinos atsargų. Priedanga turi kitą išėjimą“, – sakė jis.

Pasak politiko, Seime bus planuojamos ir kitos pratybos.

„Kitos pratybos bus skirtos ir informuojant žmones, treniruojant, ką reiktų pasiimti, atsinešti, kokius daiktus palikti, kokius daiktus imtis su savimi. Šiandien imituojamas atėjimas iki priedangos“, – sakė P. Saudargas.

„Paskui bus pratybų aptarimas, vertinimas – kas pavyko, kas nepavyko“, – pridūrė jis.

Pratybas organizavę Seimo kanceliarijos atstovai patvirtino, kad Seime antradienį buvę darbuotojai ir lankytojai į priedangą susirinko

Dalyviams pratybų metu buvo parodyti evakuaciniai keliai, supažindinta su priedanga, priminti pagrindiniai pirmosios pagalbos suteikimo aspektai.

Pratybos III Seimo rūmuose antradienį nevyko.


Šiame straipsnyje: SeimasSeimo rūmaipratybos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
ju tu visu sliundru surinkti ir uzkonservoti pozeme per pakartotines pratimus kur blinatate priklijavo libduku. ir baigsis visos nesamones venu kartu. paskiau uzrasisim - cia ilsisi konservota viriausibe - amenas

Anonimas

Anonimas portretas
seime pratybos ivyko ,bet kylo klausimas ar gyventojai spės ilipt į medžius kad ju nesumindytu bėgdami į užsienyje pasistačiusius namus šitie nariai kad ju nesunindytu.

???

??? portretas
Ar putinas supranta Teisingumą???
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių