Premjerė apie nepradėtą tyrimą prieš M. Navickienę: tai būtų teisinių procesų politizavimas

Nuo apkaltos iki nieko. Seimas atmetė opozicijos iniciatyvą pradėti parlamentinį tyrimą dėl atsistatydinusios socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės aplinkos ir įtartinų ryšių. Opozicija ir valdantieji drabstėsi kaltinimais. Vieni kitus kaltino veidmainyste.

M. Navickienės vieta Seime – tuščia. Ji nedalyvavo balsavime, ar reikia parlamentinio tyrimo dėl jos ryšių su įtartinais asmenimis.

„Padės išsklaidyti visas abejones dėl pačios M. Navickienės ryšių, nes vienas dalykas yra jos pačios santykiai, skrydžiai, kurių ji negali paaiškinti. O kitas – aplinka, kuri yra sukurta ar susikūrusi aplink ją. Antra vertus, nėra paneigta galimybė, kad nusikalstamas pasaulis, kiti verslo subjektai bandė ministrę veikti per jos vyrą“, – komentavo Seimo narė Agnė Širinskienė. 

Antikorupcijos komisija esą turėtų įvertinti ir M. Navickienės skrydžio į Dubajų aplinkybes, taip pat išsiaiškinti ir šalia Vilniaus oro uosto statomo verslo centro peripetijas. Šį centrą kartu su nekilnojamojo turto kompanija „EIKA“ stato M. Navickienės sutuoktinio įmonė. Klausimai kyla iš kokių lėšų, nes: 

Teisėsaugai turime leisti dirbti, bet nepadėti į stalčių ir M. Navickienės atsakomybės.

„Mes vakar virš 2 val. diskutavome, uždavinėjome įvairius klausimus teisėsaugos atstovams, pareigūnams. Jie suformulavo labai aiškius atsakymus, kad ministrės pėdsakų čia visiškai nėra“, – teigė Seimo narys Andrius Kupčinskas. 

„Jeigu žmonės gyvena kartu šeimoje, tai neįmanoma nežinoti šitų dalykų. Tikrai įžvelgiu norą išsisukti iš tos situacijos. Teisėsaugai turime leisti dirbti, bet nepadėti į stalčių ir M. Navickienės atsakomybės“, – sakė Seimo narė Ligita Girskienė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Vytautas Bakas priekaištavo, kad opozicija visai nenorėjo žinoti apie baltarusiškomis trąšomis prekiavusių asmenų įtaką prezidentui. 

„Visaip kaip priešinotės tyrimui, toleravote atvejus, kai prezidentas neatsakė apie savo ryšius, o šį kartą jūs taip aistringai siekėte išsiaiškinti apie įtaką jau atsistatydinusiai ministrei“, – kalbėjo Seimo narys V. Bakas.

Komisijos sudarymo nepalaiko ir liberalai, nors anksčiau Eugenijus Gentvilas sakė, kad M. Navickienės ryšius antikorupcijos komisija tirti galėtų. Dabar jis kalba kitaip, esą keičiasi situacija.

„Atsiranda rizika, kad antikorupcijos komisija, jei būtų priimtas tas nutarimas, ji turi visą laiką riziką įžengti į ikiteisminio tyrimo lankas, štai kur yra pavojus“, – tikino Seimo narys E. Gentvilas. 

Matyt, visi Seimo nariai, kai skris kur nors lėktuvu, turės išsiaiškinti, su kuo ten kartu skrenda.

Premjerė Ingrida Šimonytė sutinka, kad M. Navickienė padarė klaidą, tačiau atsakomybę esą prisiėmė ir atsistatydino.

„Opozicijos bandymai prie šito atvejo prisieti daugybę kitų procesų, kurie vyksta visose kitose institucijose, pagal jų kompetenciją ir atsakomybės lauką jau yra teisinių procesų politizavimas. Tikiuosi, kad Seimui užteks išminties tos komisijos nesudaryti, nes jei ją sudarys, nelabai įsivaizduoju, ką ta komisija ketintų veikti“, – teigė premjerė. 

Komisija nieko ir neveiks, mat jai sukurti – pritrūko balsų. 

„Matyt, visi Seimo nariai, kai skris kur nors lėktuvu, turės išsiaiškinti, su kuo ten kartu skrenda“, – sakė Seimo narys Jurgis Razma. 

„Tai gerbiamas Jurgi, jūs prisiminkite savo žodžius, kaip vanojote Birutę Vėsaitę, kurios gauta dovana iš tolo neprilygo tai dovanai, kurią gavo M. Navickienė, iš esmės gaudama pajamas paslaugomis, kurios viršija pusę jos metinio darbo užmokesčio“, – akcentavo A. Širinskienė.

M. Navickienės ryšius aiškinsis Vyriausioji tarnybinės etikos komisija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Onė

Onė portretas
Dar neaišku ryšiai su Rusija tai ne tik verslai,o šis tas daugiau

Va

Va portretas
Ir prileisk kales prie valdžios

Ką ? poniai gėda už tiesą?

Ką ? poniai gėda už tiesą?  portretas
Parlamentiniai tyrimai galimi visų seimo narių ir net prezidento atžvilgiu , bet ne konservatorių ? Jūs visai suįžūlėjote ? Šlykštu į jus žiūrėti ir klausytis ...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių