Švelnios angoros kaina – siaubingos triušių kančios

Kauniečiams puikiai žinomi tinklai "Zara", "Pull&Bear", "Massimo Dutti", "Bershka", "Stradivarius" ir daugelis kitų prekės ženklų visame pasaulyje iš prekybos išima gaminius, kuriuose yra angoros vilnos.

Kauniečiams puikiai žinomi tinklai "Zara", "Pull&Bear", "Massimo Dutti", "Bershka", "Stradivarius" ir daugelis kitų prekės ženklų visame pasaulyje iš prekybos išima gaminius, kuriuose yra angoros vilnos.

Jau anksčiau iš savo lentynų angoros gaminius buvo išėmę Vilniuje savo parduotuves turintys "H&M" bei "M&S". Tokių veiksmų pirkėjų pamėgti prekės ženklai ėmėsi po gyvūnų teisių aktyvistų PETA spaudimo.

Britų spauda rašo, kad 2013 m. dešimtyje Kinijos triušių fermų, iš kurių yra tiekiama angora minėtiems prekybininkams, apsilankę aktyvistai pamatė, kaip iš tiesų yra gaunama viena prabangiausių vilnų.

PETA padarytas įrašas rodo, kaip kailis yra lupamas nuo gyvų triušių, neva tam, kad vilnos plaukas būtų kuo ilgesnis ir storesnis. Triušiai, kurių priekinės ir užpakalinės kojos yra surišamos, klykia iš skausmo, kai yra plėšiamas kailis. Tie, kurie tokį siaubą išgyvena, pliki ir kraujuojantys yra sukišami į narvus, kad ataugtų kailis iki kito kankinimo.
Anot kovotojų už gyvūnų teises, įrašas parodo standartines angoros triušių sąlygas Kinijoje, kuri tiekia 90 proc. visos rinkoje esančios angoros.

Vienas pirmųjų sureagavusių į PETA raginimą buvo "M&S" tinklas. Kaip "Kauno dienai" sakė įmonės atstovė Baltijos šalims Aleksandra Maciakiewicz, angoros drabužiai iš prekybos buvo išimti jau praėjususių metų pradžioje.

Anot jos, nors įmonė bandė siekti etiško elgesio su gyvūnais modelio, supratę, kad tam nėra galimybių, nuo 2014 m. balandžio mėnesio visai nebeprekiauja drabužiais, pagamintais iš angoros.

Viena didžiausių pasaulyje aprangos pardavėjų kompanija "Inditex", kuriai priklauso beveik 6500 parduotuvių ir prekių ženklai "Zara", "Pull&Bear", "Massimo Dutti", "Bershka" bei "Stradivarius", ilgiausiai bandė atsilaikyti PETA spaudimui. Galiausiai šį mėnesį ji paskelbė, kad paseks kitų prekybininkų pavyzdžiu ir atsisakys angoros.

Britų spaudai "Inditex" teigė, kad patikrinę savo tiekėjus pažeidimų nerado, tačiau pasikonsultavę su gyvūnų teisių specialistais nusprendė angoros gaminius uždrausti. Taip esą bus keliami aukštesni standartai drabužių pramonėje.

"Inditex" taip pat paskelbė, kad visi iš lentynų išimti angoros gaminiai: paltai, megztiniai, kepurės bus išsiųsti Sirijos pabėgėliams Libijoje.

Vienas didžiausių aprangos pardavėjų "Kauno dienai" patvirtino,  kad angora bus išimta iš parduotuvių visame pasaulyje, neišskiriant ir Lietuvos.

Tačiau minėtus tinklus Lietuvoje vandanti "Aprangos" grupė "Kauno dienai" komentaro nepateikė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

abanela

abanela portretas
Jie tie pydarai visai ispindėje tokie kvaili kad gyvunus pesa as juos pacius nupesiu ir kraujuojancius i narva imesiu!!! As mielai is ten visus triusiukus pasiimciau o tuos kvailius i kaleima pasodinciau!!!

...

... portretas
Dar sako iš kur pasaulyje tokios nelaimės vykstą..nėra žodžiu sušaudyti vietoj.

SIGNATARŲ KREIPIMASIS VARDAN LIETUVOS

SIGNATARŲ KREIPIMASIS VARDAN LIETUVOS portretas
“Tautos ir valstybės išlikimui pražūtingo pavojaus akivaizdoje būtinas visuotinis Lietuvos susitelkimas bei susivienijimas.” Signatarai pasirašo kreipimąsi, o mes vieningai pasirašom peticiją va čia peticijos.com/kreipimasis_vardan_lietuvos
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių