„Foxpay“ vadovas S. Galatiltis atšauktas iš „Invegos“ stebėtojų tarybos

Įvairioms valstybės institucijoms tikrinant finansinių technologijų įmonės „Foxpay“ ir jos savininkės veiklą, bendrovės vadovas Saulius Galatiltis nuo penktadienio atšauktas iš valstybės valdomos finansų bendrovės „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“) stebėtojų tarybos.

Tai BNS patvirtino „Invegos“ atstovė Orinta Barkauskaitė.

„Šiandien gavome Finansų ministerijos raštą, jis atšauktas nuo šiandien, birželio 14 dienos“ , – BNS sakė ji.

S. Galatilčio atšaukimo priežasčių O. Barkauskaitė nekomentavo ir siūlė klausti ministerijos.

„Vakar matydama viešąją erdvę ir atliekamus institucijų tyrimus aš priėmiau sprendimą, kad tas asmuo (S. Galatiltis – BNS) turi pasitraukti iš stebėtojų tarybos“, – TV3 žinioms penktadienį sakė finansų ministrė Gintarė Skaistė. 

S. Galatiltis „Invegos“ stebėtoju dirbo nuo 2023 metų balandžio. „Foxpay“ jis vadovauja nuo šių metų vasario 26-osios.

Dėl ryšių su „Foxpay“ savininke Ieva Trinkūnaite ir jos sugyventiniu, dėl finansinių nusikaltimų kalėjusiu Vilhelmu Germanu ketvirtadienį atsistatydino socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

Jos sutuoktinis Mindaugas Navickas dar neseniai taip dirbo „Foxpay“ valdyboje, 2023 metų pabaigoje ir šių metų pradžioje jai vadovavo.

Nepaisant to, kad 2022 metais po įvairių institucijų patikrinimų I. Trinkūnaitei buvo leista įsigyti „Foxpay“, šiemet vyriausybinė strateginių įmonių sandorius tikrinanti komisija nustatė jos kaip galimos strateginės investuotojos neatitiktį nacionalinio saugumo interesams, BNS anksčiau patvirtino Vyriausybės spaudos tarnyba.

Lietuvos bankas šiuo metu atlieka „Foxpay“ ir jos savininkės veiklos patikrinimą, atskirą patikrinimą generalinės prokurorės nurodymu atlieka ir Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha cha cha

cha cha cha portretas
na ir pavarde ;)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių