Dėl planų laukia diskusijos

Su bendrovės "Sweco Lietuva" Aplinkos padalinio viceprezidentu Tomu Varnecku vakar susitikęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas aptarė šiuo metu rengiamų miesto ir uosto bendrųjų planų situaciją. Jau dabar numatoma, kad derinant pastaruosius kils diskusijų.

Abu šiuos planus rengia "Sweco Lietuva". Pasak viceprezidento T.Varnecko, esama atvejų, kai tokia situacija įvardijama kaip trūkumas. Tačiau šįkart, jo teigimu, vieną dviejų planų rengėjo pasirinkimą vertėtų laikyti pranašumu.

Miesto vadovas pastebėjo, jog net ir šiuo atveju situacija nėra visiškai paprasta.

Mero teigimu, rengiant šiuos planus būtinas toks jų suderinimas, kad visos susijusios pusės liktų patenkintos.

Apie kitokį scenarijų miesto vadovas pripažino nenorintis svarstyti ir pabrėžė, jog dėl miesto ir uosto planų dar prireiks derybų.

"Reikėtų sėsti prie bendro stalo, dedant ant jo visas kortas ir visus argumentus. Vienoje pusėje, natūralu, turėtų sėdėti miestas, tačiau kitoje – net ne uostas, o tokios situacijos suvaldymo ir suderinimo galių turintis institutas. Tai gali būti vyriausybė", – apibendrino V.Grubliauskas.

Meras patikino, jog diskusijų kelsiantys klausimai nėra neišsprendžiami ir numatomi planai nėra nesuderinami, tačiau būtinos derybos.

"Teoriškai suderinamumas įmanomas, bet praktiškai reikia dar labai daug padirbėti", – teigė V.Grubliauskas.

Pastebima ir tai, kad kol kas abiejų dokumentų rengimo finišas vienu metu – sunkiai tikėtinas.

T.Varnecko teigimu, šiuo metu jau yra parengti uosto bendrojo plano koncepciniai sprendiniai, kuriuos galima laikyti dokumento juodraščiais.

Keli numatomi uosto planų variantai netrukus turėtų būti pateikti svarstyti visuomenei.

Miestas tokių juodraščių dar neturi. Šiuo metu pasiekta esamos būklės analizės stadija ir tuo remiantis miestas dar tik formuos savo ilgalaikę ateities viziją.

Rengėjų atstovo teigimu, derinant miesto ir uosto planus daugiausia, tikėtina, bus ginčijamasi dėl numatomos plėtros pietinėje uosto dalyje.

Tiesa, šis klausimas, anot T.Varnecko, gyventojams nebus itin jautrus, jautresnis jis – Saugomų teritorijų tarnybai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių