Teismas: M. Čiuželio paramos fondas laiku neinformavo apie asmens įdarbinimą

  • Teksto dydis:

Regionų administracinis teismas pripažino, kad M. Čiuželio labdaros ir paramos fondas pažeidė Užimtumo įstatymą ir Darbo kodeksą laiku nepranešęs apie į darbą priimtą asmenį.

Fondo skundas atmestas kaip nepagrįstas, penktadienį pranešė teismas.

Anot teismo, tai, kad darbuotojas dalyvavo fondo renginiuose, vykdė su komunikacija susijusias darbo funkcijas, buvo pristatytas kaip naujas darbuotojas tiek darbuotojams, tiek partneriams, įrodo, kad tarp darbuotojo ir fondo susiklostę teisiniai santykiai turėjo darbo sutarties požymius.

Be to, buvo sutarta dėl darbo užmokesčio ne už konkretų darbą, o dėl bendros mėnesinės sumos, taip pat darbuotojas atlikdamas darbą buvo pavaldus darbdaviui.

Dėl to teisėjų kolegija padarė išvadą, kad esant faktiniams darbo santykiams fondas apie juos laiku neinformavo Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos (VSDFV), taip pažeisdamas Užimtumo įstatymo ir Darbo kodekso nuostatas.

Teismas taip pat nurodė, kad pareiškėjo argumentai, jog dėl konstatuoto nelegalaus darbo fakto fondas neteks paramos gavėjo statuso ir negalės vykdyti tokių projektų kaip „Sidabrinė linija“, nesudaro pagrindo naikinti nutarimo, nes pareiškėjui, valdančiam asmenų ir įmonių aukojamus pinigus bei valstybės dotacijas, keliami aukščiausi skaidrumo reikalavimai, o neigiami padariniai kilo dėl paties pareiškėjo neteisėtų veiksmų.

Šis teismo sprendimas gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Valstybinė darbo inspekcija anksčiau priėmė nutarimą, kuriuo M. Čiuželio fondui paskirta beveik tūkstančio eurų bauda už tai, kad pareiškėjas teisės aktų nustatyta tvarka nepranešė VSDFV apie asmens priėmimą į darbą.

Šį nutarimą apskundęs fondas manė, kad toks sprendimas yra formalus, neįvertinta, ar fondo darbuotojo parodymai yra patikimi ir nešališki, neanalizuoti pareiškėjo pateikti paaiškinimai ir dokumentai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigis kaipgis

Taigis kaipgis portretas
Reiškiasi dirbo visada pastoviai taip.
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių