LB: laiku neinformavusi apie svarbius pokyčius „International Payment Union“ padarė pažeidimą

Lietuvos bankas (LB) nustatė, kad finansų įstaiga „International Payment Union“ padarė pažeidimą, laiku institucijai nepranešusi apie įstatinio kapitalo bei dalies balsavimo teisių perleidimą, įstatų pokyčius ir pasikeitimus įmonės valdyboje. Kaip nuobaudą įmonei priežiūros institucija apie šį sprendimą skelbia viešai.

„Lietuvos bankas, įvertinęs tikslinio neplaninio UAB „International Payment Union“ patikrinimo rezultatus ir įstaigos paaiškinimus, nustatė, kad ji nustatyta tvarka ir terminais nepranešė Lietuvos bankui apie duomenų ir informacijos pasikeitimus“, – teigiama institucijos penktadienį išplatintame pranešime.

Kaip teigia LB, įmonei nurodyta ne vėliau kaip iki 2024 m. rugsėjo 30 d. sustiprinti vidaus kontrolę taip, kad ji reikiamą informaciją priežiūros institucijai pateiktų laiku.

Lietuvos bankas primena, kad licencijuotos finansų įstaigos privalo vykdyti teisės aktuose nustatytą pareigą laiku teikti Lietuvos bankui informaciją apie pasikeitusius licencijavimo metu teiktus duomenis.

Jie svarbūs vertinant, ar įstaigos, vykdydamos licencinę veiklą, vis dar atitinka reikalavimus, tik kuriems esant gali būti išduodama licencija. Jeigu įstaigos jų netenkina, atsiranda pagrindas išduotą licenciją panaikinti. Lietuvos bankas principingai vertins, kaip finansų įstaigos laikosi šios pareigos, o nustatęs pažeidimus, gali taikyti ir griežtesnes poveikio priemones.

„International Payment Union“ – finansų sektoriaus srityje veikianti bendrovė. Praėjusiais metais įmonė patyrė 1,1 mln. eurų nuostolį ir gavo 3,9 tūkst. eurų pajamų, 2022 metais nuostolis siekė 886,6 tūkst. eurų, o pajamos sudarė 8,7 tūkst. eurų. Sodros duomenis, įmonėje dirba 6 darbuotojai, skolų Sodrai ar Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) įmonė neturi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių