VTEK atidėjo sprendimą dėl Raseinių mero R.Ačo

 

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) antradienį atidėjo sprendimą dėl Raseinių mero Remigijaus Ačo elgesio.

Etikos komisija pranešime spaudai informavo, kad R.Ačas negalėjo dalyvauti posėdyje dėl objektyvių priežasčių. Komisijos vyresnysis patarėjas Tomas Čaplinskas BNS sakė, kad meras negalėjo atvykti dėl iš anksto sudarytos darbotvarkės.

Planuojama iš esmės R.Ačo elgesį apsvarstyti vasario 21 dieną.

Į tarnybinės etikos sargų akiratį „tvarkietis“ R.Ačas dėl to, kad jis galimai trukdė steigti profsąjungą jo svainės vadovaujamame darželyje.

Kaip skelbė Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga (LŠDPS), rugsėjo 29-ąją lopšelyje Raseinių lopšelyje-darželyje „Liepaitės“ vyko LŠDPS profesinės organizacijos steigiamasis susirinkimas, į kurį atvyko R.Ačas. Meras esą „bandė įbauginti steigiančius profesinę sąjungą darbuotojus“.

„Meras įsakmiai liepė paaiškinti kas čia vyksta ir kartu pareiškė, kad šios įstaigos direktorė (mero Remigijaus Ačo žmonos sesuo) nėra gavusi informacijos dėl čia vyksiančių susibūrimų, todėl viskas kas čia vyksta yra neteisėta. Meras pareikalavo, kad jam būtų pateiktas čia dalyvavusių žmonių sąrašas, po to pareikalavo pasiaiškinimų. Vėliau meras išsitraukė telefoną ir pradėjo filmuoti nepaklusniuosius taikydamas į darbuotojų veidus“, - teigia profsąjunga.

Anot pranešimo, neišlaikiusi įtampos, viena darbuotoja atėmė iš mero rankų telefoną. Meras, pagrasinęs policija, paliko darželį po to, kai darbuotojai paskambino vietos žiniasklaidos priemonės „Alio Raseiniai“ vyriausiajam redaktoriui Pauliui Sendrauskui ir jam išdėstė įvykio aplinkybes.


Šiame straipsnyje: VTEKRemigijus Ačas

NAUJAUSI KOMENTARAI

vidmantas

vidmantas portretas
Ačas savo stichijoje :))) Gal pagaliau raseiniškiai supras to tipo kėslais. Man asmeniškai jis apgailėtinas, niekingas tuščias padaras. Nevertinu jo nuo tų laikų, kai dirbo LŽŪT Viduklėje.

ruta

ruta portretas
Na manau mastantys pilieciai puikiai prisimena tapsnotojo chebros nusikaltimus ir pono acio dueta su sekminga tarpininke odontologe Smailyte ...Kada Lietuvoje zulikai sedes kalejime ?

Raseiniškis

Raseiniškis portretas
Puikus meras R. Ačas. Mes, raseiniškiai, esam labai patenkinti jo ūkiškumu
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių