R.Palaitis: situacija dėl FNTT – netoleruotina

Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis sako, jog susidariusi situacija Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovams nereaguojant į pareikštą nepasitikėjimą – netoleruotina, tačiau sako ją bet kokiu atveju išsispręsiant baigus tyrimą dėl jų galimybės dirbti su slapta informacija.

„Situacija iš tikrųjų sudėtinga, mano pozicija nepasikeitė, aš nepasitikiu abiem pareigūnais. Šiuo metu pradėtas pakartotinis patikrinimas, ar šie pareigūnai gali dirbti su slapta informacija, ir man visiškai nesuprantamas tų pareigūnų vengimas užpildyti reikiamas anketas, bet nepaisant to, kad jie vengia, vis tiek galutiniam variante turės pateikti“, - antradienį Seime žurnalistams sakė R.Palaitis.

Jo tvirtinimu, šiuo metu leidimas dirbti su slapta informacija sustabdytas tik FNTT direktoriaus pavaduotojui Vytautui Giržadui, įstaigos direktorius Vitalijus Gailius jį turi.

Jie abu per teismą siekia panaikinti vidaus reikalų ministro įsakymą, kuriuo nurodyta pakartotinai patikrinti jų kandidatūras dėl leidimo dirbti su slapta informacija.

Šiuos skundus praėjusią savaitę gavęs Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) pirmadienį grąžino pareiškėjams patikslinti.

V.Gailiaus ir V.Giržado prašė kaip nepagrįstą panaikinti vasario 8 dienos vidaus reikalų ministro įsakymą, kuriuo Vidaus reikalų ministerijos Bendrajam departamentui pavesta atlikti pakartotinį abiejų FNTT vadovų kandidatūrų patikrintimą.

Vidaus reikalų ministras R.Palaitis praėjusią savaitę pareiškė nepasitikįs ir V.Gailiumi, ir V.Giržadu. Iš pradžių nepasitikėjimas pareikštas V.Giržadui, nes jo pakartotinio tyrimo poligrafu arba vadinamuoju melo detektoriumi rezultatai buvę jam nepalankūs. FNTT direktoriumi V.Gailiumi nepasitikėjimas pareikštas, kai šis atsisakė atleisti savo pavaduotoją iš pareigų.


Šiame straipsnyje: Raimundas PalaitisFNTT

NAUJAUSI KOMENTARAI

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
FNTT-finansinių nusikaltimų tarnyba, sukurta kam? Ramiai stebėti, kaip į Kaimanų salas išplukdomi šimtai milijonų? Juk jie gauna pranešimus apie kiekvieną pervedimą virš 10 000 lt? Ir leisti pabėgti vagims? Kas čia per FNTT?

Julius

Julius portretas
Jei mane kas pasodintų prie tų prietaisų, prijungtų laidus, tai galėčiau ir kažin kaip sureauguoti. Net nuėjus pas gydytoją spaudimas pakyla. Tai tais prietaisais tikrai negalima tikėti.

Jolka

Jolka portretas
Palaiti,tai tamstos elgesys netoleruotinas,priekabiauji del to,kad vyrai tikrai dirba,o tau noretusi atvirksciai.Atsimerk ,ministre,nes zmones jau atsimerke.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių