Ukraina skelbia naktį numušinėjusi rusų dronus ir raketas, dalį jų – virš Kyjivo

  • Teksto dydis:

Ukrainos oro gynyba per naktį numušė daugiau kaip dvi dešimtis Rusijos dronų ir kelias raketas, dalis kurių buvo nukreipta į Kyjivą, trečiadienį pranešė pareigūnai.

Dėl pasikartojančių Rusijos išpuolių visoje Ukrainoje senka šalies oro gynybos pajėgumai, todėl prezidentas Volodymyras Zelenskis nuolat prašo sąjungininkų pagalbos.

„Raketos į Kyjivą iš pietų atskriejo keliomis bangomis. Beveik tuo pat metu iš tos pačios pietų krypties sostinės link skriejo priešo atakos dronai“, – teigė Kyjivas.

Naujienų agentūros AFP žurnalistai sostinėje girdėjo bent vieną sprogimą, o oro pavojaus signalas, pasak jų, truko dvi valandas.

Kyjivo regione dėl smūgio kilo gaisras, per jį buvo sužeistas vienas vyras, pranešė šalies policija.

Generalinis prokuroras paskelbė, kad per drono ataką Dnipropetrovsko srityje buvo sužeisti trys civiliai, tarp jų 13 metų berniukas.

Kitas dronas apgadino energetikos objektą rytinėje Sumų srityje, kur keliolika gyvenviečių liko be elektros.

Iš viso Rusija visoje šalyje paleido 24 dronus ir šešias raketas, pranešė oro gynyba.

Ukrainos oro pajėgos socialiniame tinkle „Telegram“ nurodė, kad rusai atakavo Ukrainą 24 dronais „Shahed“, keturiomis sparnuotosiomis raketomis Ch-101/Ch-555, viena balistine raketa „Iskander-M“ ir viena raketa „Kinžal“.

Skelbiama, kad buvo numušti 24 dronai, raketa „Kinžal“ ir keturios raketos Ch-101/Ch-555. Oro gynyba veikė Kyjivo, Dnipropetrovsko, Zaporižios, Poltavos, Charkivo, Vinycios srityse.

„Toks rezultatas saugant gyvybes gali būti mūsų kasdieniai pasiekimai, jei turėtume pakankamai įrankių teroristų atakoms atremti“, – sakė V. Zelenskis.

Jis išreiškė dėkingumą sąjungininkėms, padedančioms didinti Ukrainos „atsparumą kasdienėje kovoje už gyvybes“.

Nuo karo pradžios Ukraina stiprina oro gynybą virš sostinės, kur atakos paprastai padaro mažai žalos.

Vis dėlto V. Zelenskis neseniai paprašė kelių papildomų oro gynybos sistemų „Patriot“, įskaitant dvi, skirtas ginti su Rusija besiribojantį rytinį Charkivo regioną.

JAV žiniasklaida pranešė, kad artimiausiomis dienomis Jungtinės Valstijos į Ukrainą atsiųs dar vieną sistemą „Patriot“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių