Pietų Korėjos gamykloje kilus dideliam gaisrui gelbėtojai rado mažiausiai 22 kūnus

Pietų Korėjos ličio akumuliatorių gamykloje pirmadienį kilus dideliam gaisrui žuvo 22 žmonės, pranešė ugniagesiai.

Tai viena didžiausių per pastaruosius metus šalyje įvykusių gamyklų katastrofų.

Daugiau nei 100 žmonių dirbo gamykloje, kai iš antrojo aukšto, kur buvo tikrinami ir pakuojami ličio jonų akumuliatoriai, pasigirdo keli sprogimai, žiniasklaidai sakė ugniagesys Kim Jin-youngas (Kim Džinjangas).

Per kilusį didžiulį gaisrą žuvo 22 žmonės, tarp jų 20 užsieniečių: 18 kinų, vienas asmuo iš Laoso ir dar vienas nežinomos tautybės, nurodė jis.

„Dauguma kūnų smarkiai apdegę, todėl prireiks šiek tiek laiko, kol bus nustatyta kiekvieno jų tapatybė“, – pridūrė ugniagesys.

Jis sakė, kad ugniagesiai tebeieško dar vieno žmogaus, kuris yra dingęs be žinios, ir pridūrė, kad jiems pavyko suvaldyti didžiausią gaisrą gamykloje ir patekti į vidų.

Ugniagesiai ėmėsi veiksmų, kad gaisras neišsiplėstų, sakė Kim Jin-youngas.

Naujienų agentūros AFP reporteris matė, kad prie gamyklos išsirikiavo dešimtys ugniagesių automobilių, o gelbėtojai ant neštuvų nešė iš pastato kūnus, uždengtus mėlynomis antklodėmis.

Nuotraukose, kuriomis pasidalijo naujienų agentūra „Yonhap“, matyti, kaip virš gamyklos į dangų kyla didžiuliai pilkų dūmų kamuoliai, o pastato viduje siautėja oranžinės liepsnos.

„Baiminantis papildomų sprogimų, buvo sunku įeiti į vidų, – sakė Kim Jin-youngas, kalbėdamas apie sudėtingą gelbėjimo operaciją. – Kadangi tai yra ličio baterijų gamintojas, nustatėme, kad purškiant vandenį gaisro neužgesinsime, todėl [panaudojome] sausą smėlį.“

Ličio akumuliatorių gamykla, kur įvyko incidentas, priklauso Pietų Korėjos pirminių elementų gamintojai „Aricell“. Ji įsikūrusi Hvasonge, į pietus nuo sostinės Seulo.

Pietų Korėjos prezidentas Yoon Suk-yeolas (Jun Sukjolas) paskelbė nepaprastosios padėties nurodymus institucijoms ir nurodė joms „sutelkti visą turimą personalą ir įrangą ir sutelkti dėmesį į žmonių paiešką ir gelbėjimą“, pranešė jo biuras.

Prezidentas taip pat įspėjo institucijas, kad jos turėtų „užtikrinti ugniagesių saugumą, atsižvelgiant į greitą gaisro plitimą“.

Gaisro gesinimo ir gelbėjimo darbai tęsiami, o gaisro priežastis kol kas nėra žinoma.

Pietų Korėja yra stambi akumuliatorių, įskaitant naudojamus elektromobiliuose, gamintoja, aprūpinanti jais bendroves visame pasaulyje, įskaitant „Tesla“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

uzdraust pribaust apmokestint paspirtukus dviracius vezimus

uzdraust pribaust apmokestint paspirtukus dviracius vezimus  portretas
pasiust lanzbergi ka pagrumot kumsciu kinieciams kad rusu dronai maziau skraidytu...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių