Rusija naktį atakavo energetikos infrastruktūrą Ukrainoje

  • Teksto dydis:

Ukraina šeštadienį pranešė, kad mažiausiai 7 žmonės žuvo per Rusijos naktinę masinę ataką prieš energetikos infrastruktūrą šalies vakaruose ir pietuose.

Ukrainos pajėgos nurodė, kad Rusija paleido 16 sparnuotųjų raketų iš sausumos, jūros ir oro, taip pat 13 atakos dronų, nukreiptų į energetikos infrastruktūrą keliuose regionuose.

Skelbiama, kad oro gynyba numušė visus dronus ir 12 iš 16 raketų.

Ministerijos teigimu, tai jau aštuntas masinis išpuolis prieš energetikos infrastruktūrą per pastaruosius tris mėnesius. Anksčiau šeštadienį pranešta, kad išpuolis buvo nukreiptas prieš energetikos infrastruktūrą Zaporižios ir Livivo srityse.

„Buvo apgadinta [operatoriaus] „Ukrenerho“ įranga Zaporižios ir Lvivo srityse“, – nurodė ministerija.

Priduriama, kad per išpuolį Zaporižioje buvo sužeisti du darbininkai, kurie vėliau buvo paguldyti į ligoninę.

Pastaraisiais mėnesiais Rusijos smūgiai paralyžiavo Ukrainos elektros energijos gamybą, todėl pareigūnai buvo priversti įvesti tiekimo apribojimus ir importuoti elektros energiją iš Europos Sąjungos.

Pietinės Zaporižios srities karinės administracijos duomenimis, per pastarąją parą Rusijai apšaudant Zaporižią nukentėjo vienas civilis, taip pat padaryta žala gyvenamiesiems namams ir infrastruktūrai.

Pasak vakarinės Lvivo srities gubernatoriaus Maksymo Kozyckio, Rusija „raketomis atakavo svarbų energetikos infrastruktūros objektą“ ir sukėlė gaisrą, kuris vėliau buvo likviduotas.

Jis pažymėjo, kad Ukrainos kariams Lvivo srityje pavyko numušti 7 iš 10 Maskvos paleistų sparnuotųjų raketų.

Per pastarąją parą per Rusijos apšaudymą rytinės Donecko srities fronto linijoje žuvo penki civiliai gyventojai, pranešė srities gubernatorius Vadymas Filaškinas. 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijos atakosenergetikos infrastruktūra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių