V. Zelenskis: V. Putinas nebėra nepriklausoma figūra

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pažymėjo, kad Rusijos vadovas Vladimiras Putinas nustojo būti nepriklausoma politine figūra, o dabar jį pirmiausia valdo pinigai.

Ukrainos valstybės vadovas tai sakė interviu agentūrai „Reuters“.

„Putinas nebėra nepriklausoma figūra. Jis siunčia naratyvų bangą, kad Ukrainą valdo Jungtinės Amerikos Valstijos, tačiau jį patį pirmiausia valdo pinigai. Aplink jį sukasi dideli pinigai. Jis supranta, kad iš Kremliaus jį išneš tik kojomis į priekį. Tokia yra sistema, kurioje jis egzistuoja. Ir jo aplinka jį išlaiko toje sistemoje. Užduotis – rasti silpną sistemos vietą, tai yra kasdienis darbas“, – sakė V. Zelenskis.

Komentuodamas derybų su V. Putinu galimybę, Ukrainos valstybės vadovas sakė, kad „negalima sėsti kalbėtis su žmogumi, kurio vienintelis tikslas – tave sunaikinti“. „Todėl (Taikos – red.) aukščiausiojo lygio susitikimas yra vienas iš derybų formatų. Turime paruošti pagrindą, parengti stiprų dokumentą ir atlaikyti šį spaudimą“, – sakė Ukrainos prezidentas.

Kaip pranešama, Pasaulinis taikos aukščiausiojo lygio susitikimas vyks birželio 15-16 dienomis Šveicarijoje. Jame turėtų dalyvauti visų žemynų valstybių ir vyriausybių vadovai. Renginyje dalyvausiančios šalys parengs bendrą derybinę poziciją, kuri bus perduota Rusijai.

Ukrainos taikos formulė – tai Ukrainos pasiūlytas diplomatinis mechanizmas, kuriuo siekiama teisingos Rusijos sukelto karo pabaigos.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeVladimiras PutinasVolodymyras ZelenskisUkraina

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių