G-7 viršūnių susitikime Italijoje – ir apsikabinimai, ir žudantys žvilgsniai

  • Teksto dydis:

Didžiojo septyneto (G-7) lyderiai per šios savaitės viršūnių susitikimą Pietų Italijoje demonstravo vienybę, bet jame būta ir apsikabinimų, ir žudančių žvilgsnių.

Įrašas, kuriame matyti, kaip JAV prezidento Joe Bideno (Džo Bideno) paraginti lyderiai dainuoja „Laimingo gimtadienio“ Vokietijos kancleriui Olafui Scholzui (Olafui Šolcui), labai gerai iliustruoja G-7 bendradarbiavimą.

Susitikimo šeimininkės, Italijos ministrės pirmininkės Giorgios Meloni (Džordžos Meloni), ir Jungtinės Karalystės ministro pirmininko Rishi Sunako (Rišio Sunako) ketvirtadienio pasisveikinimas buvo toks entuziastingas, kad jo įrašas plačiai išplito internete.

„Giorgia – fantastiška“, – penktadienį žurnalistams sakė R. Sunakas, pabrėždamas abiejų dešiniojo sparno lyderių bendradarbiavimą migracijos ir gynybos klausimais.

Tačiau tokio draugiškumo tarp G. Meloni ir Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono (Emaniuelio Makrono) nesimatė. Jų santykiai jau seniai yra sudėtingi, o Italijoje jie susiginčijo dėl teisės į abortą.

E. Macronui išreiškus apgailestavimą dėl aborto galimybių Italijoje, G. Meloni apkaltino jį tuo, kad jis viršūnių susitikimu naudojasi savo rinkimų kampanijai. Po kelių savaičių Prancūzijoje vyks pirmalaikiai rinkimai.

Italams taip pat nepatiko, kad Paryžius paskubėjo paskelbti apie naują 50 mlrd. dolerių (46,45 mlrd. eurų) paskolą Ukrainai panaudojant pelną, gautą iš įšaldyto Rusijos turto. Paryžiaus pranešimas pasirodė paskolos dar nepatvirtinus, sakė diplomatiniai šaltiniai.

E. Macronui ketvirtadienį vakare atvykus į oficialią vakarienę, G. Meloni buvo nufotografuota metanti jam plieninį žvilgsnį.

„Vyriausiasis vingiuotojas“

J. Bidenas praleido vakarienę. Padėjėjai sakė, kad taip nuspręsta dėl įtemptos darbotvarkės, bet italų žiniasklaida skelbė, kad 81 metų prezidentas, lapkritį sieksiantis perrinkimo, buvo pavargęs.

Prezidento sveikata yra svarbus rinkimų kampanijos klausimas, nors jo varžovui Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui) penktadienį suėjo ne ką mažiau – 78-eri.

Žiniasklaida pasigavo vaizdus, kaip J. Bidenas nuklysta nuo kitų lyderių per pozavimą fotografams golfo lauke. JAV laikraštis „The New York Post“ pavadino prezidentą „vyriausiuoju vingiuotoju“.

R. Sunakas vėliau gynė J. Bideną ir sakė, kad jis buvo nuėjęs pasikalbėti su vienu iš parašiutininkų, nusileidusių iš dangaus su G-7 šalių vėliavomis.

Parašiutininkų pasirodymas buvo trumpam sukėlęs nerimo. Europos Komisijos vadovė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen) susirūpinusi stebėjo vieną greit artėjusį parašiutininką, bet galiausiai šis nusileido sklandžiai.

Prognozuojama, kad R. Sunako premjero poste neliks po liepos 4-ąją vyksiančių Britanijos parlamento rinkimų. Britų laikraščiai atkreipė dėmesį, kad jis surengė mažiau dvišalių susitikimų nei tikėtasi.

Vienas reporteris paklausė J. Bideno ar jis ignoruoja R. Sunaką. „Ne“, – atsakė JAV prezidentas.

Popiežius Pranciškus penktadienį buvo garbės svečias ir G. Meloni jį pasitiko prie sraigtasparnio durų.

Pontifikas paklausė, kaip ji laikosi. „Dar gyva“, – pajuokavo ji, pasinaudodama fraze, kuria Pranciškus dažnai atremia klausimus apie jo trapią sveikatą.

„Na, tai mes du tokie“, – atsakė 87 metų popiežius.

G. Meloni lydėjo vežimėliu pasinaudojusį popiežių į pagrindinę konferencijų salę, kur G-7 lyderiai ir kiti kviestiniai svečiai paspaudė jam ranką.

Argentinos prezidentas Javieras Milei (Chavjeras Milėjus) apkabino tautietį popiežių. J. Bidenas ir Pranciškus susitikę susilietė kaktomis.

J. Milei taip pat apkabino Kristaliną Georgijevą, Tarptautinio valiutos fondo (TVF), kuris šią savaitę nubalsavo už beveik 800 mln. dolerių (748 mln. eurų) Argentinai, vadovę.

G-7 lyderiai buvo priimti prabangiame komplekse „Borgo Egnazia“ Apulijos pakrantėje. Šį dirbtinį kaimelį yra pamėgusi Madonna (Madona), o Justinas Timberlake'as (Džastinas Timberleikas) čia kėlė savo vestuves.

Renginio saugumą užtikrinusiems pareigūnams pasisekė mažiau – jie buvo apgyvendinti aptriušusiame kruiziniame laive.

Prasidėjus viršūnių susitikimui ir pasirodžius pranešimams apie purvinas bei šlapias kajutes, maždaug 2,6 tūkst. jų buvo perkelti iš „Mykonos Magic“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nutarimas

Nutarimas  portretas
turetu but trumpas :Bet kuria ,kuria kokia nors salis uzpuola kita ,Ja privalo ginti visos pasaulio šalys ! Tada ir karu nebutu ,tik kodel ta sunku priimti?Gal karao yra bizniai ?

pasedejo

pasedejo portretas
papliurpe ir viskas ,jokiu konkreciu darbu ,ar Nutarimu ,tokia politika ,tik kodel?

tik siu 7 psrazitu

tik siu 7 psrazitu portretas
neapikantos centras musolyni celibatinnkai kuriu deka visi ppp pso ir d kt setono istaigu pridygo tik dar nevisi atsitokejo nuo amziu kvailinimo hipnozes neveltui banderovcai pasalino extrasens musi su visais gordejavais nes tiesa islaisvina sielas kurias obamtipo satanystai nor uzgrobt siame amargedone kuris butent ir pribrendo siems bedieviams padarams zppp=0
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių