K. Harris skelbia apie JAV 1,5 mlrd. dolerių energetinę ir humanitarinę pagalbą Ukrainai

  • Teksto dydis:

JAV viceprezidentė Kamala Harris (Kamala Haris) šeštadienį paskelbė apie naują daugiau kaip 1,5 mlrd. dolerių (1,4 mlrd. eurų) pagalbą, Vašingtono skiriamą Ukrainai energetinėms ir humanitarinėms reikmėms.

K. Harris, kuri dalyvauja dvi dienas truksiančiame taikos viršūnių susitikime Šveicarijoje, sakė, kad naujas pagalbos paketas apima 500 mln. dolerių naujo finansavimo energetikai ir anksčiau paskirtų 324 mln. dolerių nukreipimą skubiam energetikos finansavimui.

„Šis finansavimas [padės] atkurti per karą apgadintą energetikos infrastruktūrą, padidinti elektros gamybą, paskatinti privačiojo sektoriaus investicijas ir apsaugoti energijos infrastruktūrą“, – sakoma K. Harris pareiškime.

„Šios pastangos padės Ukrainai atsakyti į naujausias Rusijos atakas prieš Ukrainos energijos infrastruktūrą, [...] gerinant Ukrainos atsparumą [...] ir parengiant sąlygas Ukrainos energetikos sistemos atkūrimui bei plėtrai“, – sakė JAV viceprezidentė.

Naujasis paketas iš JAV tarptautinės plėtros agentūros (USAID) ir Valstybės departamento taip pat apima daugiau kaip 379 mln. dolerių vertės humanitarinę pagalbą.

Tai „padės patenkinti skubius pabėgėlių, šalies viduje perkeltų asmenų ir konflikto paveiktų bendruomenių [...] poreikius“, nurodė K. Harris.

Valstybės departamentas su Kongreso parama skirs dar 300 mln. dolerių Ukrainos civilinei saugai, pridūrė ji.

„Ši parama padės jiems saugiai veikti fronto linijose [...] ginant Ukrainos teritoriją, gelbėti civilius, tampančius Kremliaus atakų taikiniais, saugoti ypatingos svarbos infrastruktūrą ir tirti daugiau kaip 120 000 užregistruotų karo nusikaltimų bei kitų žiaurių nusikaltimų“, – nurodė K. Harris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pagieža

Pagieža portretas
Ko taip kukliai, tik 1,5 milijardų? Kijevo chuntai nacistams užteks savaitei.

kai netrukus siom /babkem/ sluosit savo sikna tai nors sis i

kai netrukus siom /babkem/ sluosit savo sikna tai nors sis i portretas
satanystines saikos /geruma/ panaudojant zymias personas nepaliekant ju be dalies procento busimos ne uz kalnu m a k u l a t u r o s =0

Ruošiuosi

Ruošiuosi  portretas
nusiųsti ukrų benderovcų fašistam tris kibirus naudotų prezervatyvų, labai gera parama
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių