Čekijos kariuomenė gaus vokiškų tankų kaip kompensaciją už pagalbą Ukrainai

Čekija iš Vokietijos gaus 15 tankų, kurie pakeis techniką, išsiųstą į karo draskomą Ukrainą, trečiadienį pranešė šalies gynybos ministerija.

Čekijos vyriausybė, ištikimai remianti Ukrainą, kovojančią su Rusijos invazija, nuo karo pradžios Kyjivui perdavė mažiausiai 62 savo tankus.

Be to, Praha padidino išlaidas gynybai ir siekia modernizuoti savo kariuomenę, visų pirma įsigydama vokiškus tankus, kurių pirmieji turėtų būti pristatyti vėliau šiais metais.

„Mes keičiame morališkai pasenusią sovietinę įrangą nauja, modernia technika, galinčia atlaikyti dabartines sąlygas“, – pareiškė gynybos ministrė Jana Černochova.

Čekijos kariuomenė gaus 14 tankų „Leopard 2A4“ ir vieną šarvuotą tankų gelbėjimo mašiną „Buffel“, sakė J. Černochova.

Ji padėkojo „Vokietijos pusei už tai, kad gali tokiu būdu įvertinti mūsų pagalbą Ukrainai, kuri susiduria su brutalia Rusijos agresija“.

Pagal kompensacijų paketą už Čekijos karinės įrangos perdavimą Ukrainai Vokietija jau padovanojo Prahai 14 tankų „Leopard 2A4“ ir vieną gelbėjimo mašiną.

Birželio mėnesį Čekijos vyriausybė pareiškė, kad per ateinančius kelerius metus taip pat įsigis iki 77 vokiškų tankų „Leopard“ pagal susitarimą su kitomis Europos šalimis dėl bendro pirkimo, kuris leistų sumažinti jų kainą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Akivaizdu, kad

Akivaizdu, kad portretas
Čekų naciai pasprings nuo jų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių