Ruošiasi pristatyti skraidantį automobilį: jau turime šimtus užsakymų!

Visame pasaulyje aktyviai dirba aukštų technologijų startuoliai, bandantys pakelti automobilius į orą. Kol kas jie laksto oru tik fantastiniuose filmuose, bet jau kelios Jungtinių Valstijų, Azijos ir Europos kompanijos pagamino veikiančius prototipus, kurie iš tikrųjų gali tai padaryti.

Floridoje „Doroni aerospace“ įkūrėjas Doronas Merdingeris nekantrauja pateikti pirkėjams savo sukurtą skraidantį automobilį.

Tai yra „eVTOL“. Išvertus – elektrinis, pakylantis ir nusileidžiantis vertikaliai. Išbandęs prototipą D. Merdingeris mano, kad 350 tūkstančių dolerių kainuojantį orlaivį jau labai greitai bus galima nusipirkti.

„Jau turime šimtus užsakymų“, – teigė vyras.

Galutinis produktas, pavadintas „H1X“, turėtų tilpti į dviejų vietų garažą. Šis skrydžio simuliatorius leidžia pakilti ir nusilesti. Čia netgi buvo galima pabandyti nutūpti ant gitaros formos „Hard Rock“ viešbučio Floridoje stogo.

Bet D. Merdingeris perspėjo, kad realiame pasaulyje to padaryti nepavyks. Lėktuve įdiegta įranga neleis skristi į draudžiamas zonas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Georibojimai yra nematomos sienos, kurios neleis įskristi į saugomą oro erdvę“, – aiškino „Doroni“ inžinierius Derek Bager.

„Doroni“ kompanija sako, kad su dabartinės technologijos akumuliatoriais galima skristi apie 40 minučių ir nukeliauti oru apie 100 kilometrų.

Amerikiečiai iš Floridos – tik viena iš daugelio skraidančias mašinas kuriančių kompanijų. „Joby Aviation“ ruošiasi išbandyti autonominį oro taksi, o „Archer Aviation“ jau gavo Amerikos skrydžių sertifikatą, tam, kad galėtų skraidinti keleivius, bet viso to dar teks palaukti.

„Skraidanti mašina“, – teigė aviacijos ekspertas Jason Pritchard.

Tai nebus kaip „Penktajame elemente“ ar „Žvaigždžių karuose“, kur šimtai, jei ne tūkstančiai, tokių orlaivių skraido po viso pasaulio miestus – pradėsime nuo kuklių dalykų.

Kita vertus, tie, kurie pirmieji pakels automobilius į orą, galės atsiriekti didžiausią šios naujos ir labai turtingos rinkos dalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių