Leipalingio dvaro papėdėje vyks Jotvingių šventė

  • Teksto dydis:

Netoli Druskininkų esančiame Leipalingio dvaro papėdėje šeštą kartą vyks Jotvingių šventė.

Kaip pranešė Druskininkų kultūros centras, šeštadienio vakarą dvaro rūsyje bus atidaryta meno kūrėjos Dianos Lukošiūnaitės erdvinių raižinių paroda „Liepų alėja“.

Pasak organizatorių, šešis didžiulius, apie pusantro metro ilgio meniškus raižinius tautodailininkė sukūrė specialiai šventei, įkvėpta jotvingių paslapčių ir dvasių, slypinčių istorinėse dvaro liepose.

Anot Druskininkų kultūros centro Leipalingio laisvalaikio salės vadovės Rimantės Černiauskaitės-Kėrienės, šiųmetės šventės leitmotyvas – atvirumas.

„Ši savybė yra svarbi komunikacijos, tarpusavio supratimo ir pasaulėžiūros formavimo procese, ji skatina geresnį bendradarbiavimą su kitais žmonėmis, kuris padeda įveikti sudėtingus iššūkius ir problemas, sunkiai išsprendžiamas vienam“, – pranešime cituojama ji.

Šventės dalyviai taip pat galės išvysti poezijos ir muzikos programą „Pasinesusikalbėjimai“, sukurtą pagal Jotvingių premijos laureatės Daivos Čepauskaitės eilėraščius ir roko grupės „Arbata“ lyderio Andriaus Zalieskos-Zalos dainas.

Renginį vainikuos muzikinis vakaras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių