Nemuno deltos regioniniame parke – šienpjovių čempionatas

  • Teksto dydis:

Šilutės rajone, Nemuno deltos regioniniame parke esančiame Rupkalvių kaime, šeštadienį vyks šienpjovių čempionatas.

Kaip pranešė renginio organizatoriai, šienpjoviai dėl titulų varžysis šešiose rungtyse.

Pasak Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos, šiemet naujoje rungtyje „Nuo stalo prie dalgio“ rungsis „šiek tiek dalgio meistrystę primiršę“, o patirties visai neturintieji – tradicinėse „Dalgio debiuto“ varžybose.

Teigiama, jog visose rungtyse bus vertinamas tiek greitis, tiek kokybė.

Visi norintieji taip pat galės išbandyti jėgas ir lėtesnėje dailiojo šienavimo rungtyje. Anot organizatorių, renginio kulminacija bus varžybos „Trimeris prieš dalgį”.

„Šiemet įvedėme naują rungtį „Nuo stalo prie dalgio“ ir taip atskyrėme pirmą kartą dalgiu šienaujančius ir daugiau patirties turinčius šienpjovius mėgėjus. Žinoma, visi labai lauks tradicinio profesionalų pasirodymo, čia šienpjoviai rungsis ilgiausioje – 100 metrų – atkarpoje, komandinėje rungtyje, o vėliau kausis dėl metų šienpjovio ir metų šienpjovės titulų“ – teigia renginio organizatorius, nevyriausybinės aplinkosaugos organizacijos „Baltijos aplinkos forumas“ direktorius Žymantas Morkvėnas.

Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos teigimu, tradiciškai tiek Lietuvoje, tiek kitose Europos šalyse tokie čempionatai vyksta tose pievose, kur gyvena retas paukštis – meldinė nendrinukė.

Nemuno deltoje plytinčios pievos yra meldinės nendrinukės perimvietės. Čempionatas vyksta pievose, kur gyvena šis retas paukštis, taip atkreipiant dėmesį į tai, kad gamtos apsauga ir ūkininkavimas gali būti suderinami.

Čempionato organizatoriai teigia, jog šis renginys atkreipia ūkininkų bei visuomenės dėmesį į nykstančių rūšių apsaugos būtinybę, ūkininkavimo darnoje su gamta naudą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių