Milanno: „Seriale ne vaidinu, o gyvenu“

Diplomuotas režisierius V.Valiukevičius-Milanno brolių dvynių vaidmenis seriale vadina išsipildžiusia svajone ir neįkainojamu malonumu mokytis iš kino grandų.

– Kvietimas filmuotis seriale jums buvo staigmena?

– Šiek tiek taip. Tikrai nesėdėjau ir nelaukiau skambučio, nors vaidinti seriale norėjau ir anksčiau, bet tokia galimybė dar nebuvo pasitaikiusi. Galiu prisipažinti, kad turiu sąrašą veiklos sričių, kurias norėčiau išmėginti. Tai – dainuoti, vaidinti kine ir dramos teatre, vesti laidą. Jau porą pliusiukų uždėjau.

– Kaip vertinate savo debiutą?

– Aišku, žiūrėdamas kurią nors sceną, pagalvoju, kad galėjau padaryti geriau. Bet tobulybei ribų nėra – dar liko nufilmuoti pusę serijų, taigi stengsiuosi klaidas taisyti.

– Lietuviškų filmų ir serialų aktoriai dažniausiai kritikuojami dėl nenatūralių meilės scenų. Kaip jums sekėsi į jas įsijausti?

– Turiu tokią nuostatą, kad savo batus reikia palikti už scenos – čia tampi tuo, kuo turi tapti. Todėl manau, kad viskas pavyko. Kai įsijaučiu į vaidmenį, tai ir esu Tomas, o ne Vaidotas. Pajutus personažą savyje, viskas išeina natūraliai. Be to, atvirų meilės scenų nefilmavome, nes serialas rodomas, kai vaikai dar nemiega, – nuogybių tikėtis nereikia.

– Kaip atrodė jūsų pirma diena filmavimo aikštelėje?

– Turiu savo muzikos grupę, todėl esu pripratęs viską reguliuoti pats. Taigi taip ir aiškinau – dabar mane pagrimuoti reikia, dabar čia pastatyti, dabar keisti drabužius. Komanda šypsodamasi mane ramino: "Mes žinome tai." Tuomet supratau, kaip puiku bendrai dirbti.

– Esate neprofesionalas. Iš ko mokotės aktorystės paslapčių?

– Esu baigęs režisūrą, todėl šiokius tokius aktorystės pagrindus turiu. Taip pat pamoko režisierius, žiūriu, kaip profesionalūs aktoriai vaidina. Mokausi net ne vaidinti, o veikti seriale – įsijausti į Tomo personažą. Tačiau sunkiausia "išeiti" iš vaidmens.

– Kodėl serialų išlepinti žiūrovai turėtų susidomėti naujutėlaičiu "Mano mylimas prieše"?

– Pirmiausia bandome pritraukti serialą prie kino kokybės ir nutolinti nuo buitinio filmavimo. O juokaudamas galiu pasakyti taip: mūsų serialas – galimybė valgyti mėgstamą patiekalą, ir dar su naujais prieskoniais.

"Mano mylimas prieše" – pirmadieniais–trečiadieniais 20.30 val. per LNK nuo kovo 1-osios.


Šiame straipsnyje: Milannomano mylimas prieše

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių