Socialinė pagalba – naujame centre

Nuo šiol uostamiesčio gyventojams informaciją ir reikiamą socialinę pagalbą teiks nauja įstaiga – Socialinių paslaugų centras.


 

Nuo šiol uostamiesčio gyventojams informaciją ir reikiamą socialinę pagalbą teiks nauja įstaiga – Socialinių paslaugų centras.

Nuo vasario mėnesio veikianti įstaiga – pirmoji tokia mieste, kurioje klaipėdiečiai galės gauti sukoncentruotą informaciją apie visas miesto socialines ir švietimo institucijas bei jų teikiamas paslaugas.

Specialistų pagalba gyventojams čia bus teikiama nemokamai.

Anot centro darbuotojų, įstaiga reikalinga tam, kad iškilus problemai žmogus neliktų vienas.

Kol kas Socialinių paslaugų centras veikia tik Klaipėdos mieste, tačiau ateityje veiklą ketinama plėsti ir visame regione.

Tris darbuotojus, tarp jų ir psichologą, turinčio centro tikslas – suvienyti visas uostamiestyje esančias įstaigas ir padėti žmonėms greitai surasti reikiamą informaciją jiems rūpimais klausimais.

Įstaigos direktorė Evelina Gulijeva pabrėžė, kad tai gali būti itin aktualu tėvams, kurių vaikai negavo vietų darželyje, šeimoms, kuriose yra segančiųjų sunkiomis ligomis, ar su kitomis socialinėmis problemomis, krizėmis ir nelaimėmis susidūrusiems gyventojams.

"Paprastai tokie žmonės būna pasimetę, nežino, kur kreiptis. Todėl mes jiems padėsime susigaudyti. Tiesa, dažniausiai šiems asmenims reikia nusiraminti, atsigauti po šoko, todėl tam turime ir psichologą. Jis padės įveikti stresinę būklę", – akcentavo centro įkūrėja ir direktorė.

Tiesa, anot jos, įstaiga neapsiribos tik konsultavimu.

Čia ketinama teikti ir kitas paslaugas, pavyzdžiui, tarpininkavimo. Centras norintiesiems atstovaus socialinėse įstaigose tvarkant dokumentus, padės organizuoti transportą neįgaliesiems į ekonominio ir socialinio užimtumo vietas, teiks pagalbą vaiko priežiūrai ir pan.

Minėtos paslaugos bus apmokestintos sutartine kaina.

Pasak E.Gulijevos, Socialinių paslaugų centras bendradarbiaus su visais socialinių ir švietimo paslaugų teikėjais Klaipėdoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jonas

jonas portretas
Koks psichologas dirbs ar dirba,kokie dar darbuotojai,pradžioje straipsnio nemokamai ,vėliau apmokestinama.

jule

jule portretas
Tai gsl koks telefonas yra, viskas užslaptinta...adreso klausia..tel irgi neparašot?

Evelina

Evelina portretas
Centro adresas: ŠILUTĖS PL. 2- 529 kab. (5 aukštas)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių