Senyvo amžiaus klaipėdiečiams – pirmasis dienos globos centras

  • Teksto dydis:

Klaipėdoje baigiami buvusių „Danės“ vaikų globos namų pastato Kretingos g. 44 rekonstrukcijos darbai bei čia jau netrukus įsikurs Klaipėdos socialinių paslaugų centras „Danė“.

Klaipėdoje baigiami buvusių „Danės“ vaikų globos namų pastato Kretingos g. 44 rekonstrukcijos darbai bei čia jau netrukus įsikurs Klaipėdos socialinių paslaugų centras „Danė“.

Uostamiesčio mero Vytauto Grubliausko teigimu, šiame centre iš viso veiks trys skirtingi padaliniai – pirmasis Klaipėdoje senyvo amžiaus dienos socialinės globos, suaugusių asmenų su psichine negalia dienos socialinės globos ir be tėvų augančių vaikų socialinės globos.

„Visi statybos darbai šiuo metu realiai jau baigti bei pradėtos jų pridavimo procedūros. Planuojama, kad vaikai į šiuos namus galės kraustytis dar šią vasarą, o dienos socialinės globos paslaugos senyvo amžiaus ir psichine negalia turintiems miestiečiams čia bus pradėtos teikti rugsėjį ar spalį“, - sakė socialinių paslaugų centro „Danė“ patalpas pirmadienį apžiūrėjęs meras V. Grubliauskas.

Numatoma, kad socialinių paslaugų centre „Danė“  nuolat gyvens iki 39 tėvų globos netekusių vaikų.

Dienos socialinės globos padaliniuose įvairios paslaugos bus teikiamos 80 asmenų - 40 senyvo amžiaus ir 40 su psichine negalia. Centro lankytojams čia bus organizuojamas laisvalaikis, maitinimas,  teikiama psichologinė-psichoterapinė pagalba, pagalba rengiantis, maitinantis, prausiantis ir kt. Taip pat čia bus organizuojamos transporto ir sveikatos priežiūros paslaugos.

 „Išties, centro paslaugomis besinaudosiantys klaipėdiečiai gaus viską, ko jiems reikia būnant čia dieną, o tai neabejotinai gerokai palengvins juos globojančių dirbančių artimųjų rūpesčius“, - sakė V. Grubliauskas.

2,7 tūkst. kv. metrų ploto buvusių „Danės“ vaikų globos namų pastato rekonstrukcijos ir įrengimo darbų bendra vertė – beveik 2 mln. eurų. Beveik 1,2 mln. eurų skirti iš Europos Sąjungos fondų, likusios lėšos – iš uostamiesčio Savivaldybės biudžeto. Buvusių vaikų globos namų pastato rekonstrukcijos darbai pradėti 2013-ųjų pabaigoje.

Visi trys socialinių paslaugų centro „Danė“ padaliniai, nors ir įsikūrę viename pastate, realiai bus atskirti vienas nuo kito.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

marina

marina portretas
tai kiek cia tu paslaugu centru yra? ka dar vienas atsirado?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių