Kauno rajone pagerbti aktyviausi senjorai

  • Teksto dydis:

Spalio 26 d. į Kauno rajono socialinių paslaugų centrą rinkosi šventiškai nusiteikę visų 25 pakaunės seniūnijų senjorai. Čia vyriausiems gyventojams dedikuotą mėnesį užbaigė tradicinė Kauno rajono pagyvenusių žmonių pagerbimo šventė.

„Šiandien čia susirinkote tie, kurie savo seniūnijose esate patys aktyviausi, nuolat dalyvaujate įvairiose kūrybinėse veiklose, muzikuojate, sportuojate ir džiaugiatės gyvenimu. Jūs rūpinatės ne tik savimi, bet matote ir šalia esantį, pastebite kitų negandas, galvojate apie savo vaikus ir artimuosius. Būkime visada tokie švytintys, pasitempę, laimingi ir tuomet būsite sveiki“, – šventės proga susirinkusiuosius sveikino Kauno rajono savivaldybės vicemerė Raminta Popovienė.

Vicemerė kartu su administracijos direktoriumi Šarūnu Šukevičiumi ir Socialinės paramos skyriaus vedėja Margarita Vensloviene įteikė padėkas 24 senjorams, savo darbais ir aktyvumu pasižymėjusiems bendruomenės veikloje. Kiekvienas šventės dalyvis gavo ir simbolinių dovanėlių – rėmėjo UAB „Aconitum“ maisto papildų.

Jautrius pasirodymus susirinkusiems dovanojo Vytauto ir Staselės Abromaičių duetas, o linguoti ir dainuoti kartu žymiausius šlagerius, romantines melodijas senjorus kvietė atlikėjas Dainotas Varnas.

Kauno rajono pagyvenę žmonės turi įvairių galimybių aktyviai leisti savo laiką. Nuo 2012 m. veikia Kauno rajono trečiojo amžiaus universitetas (TAU), kurį šešiolikoje seniūnijų lanko daugiau kaip 400 rajono gyventojų. Šiais mokslo metais universitetas veiklą pradėjo Akademijos ir Užliedžių seniūnijose. TAU rengia ne tik paskaitas ir praktinius užsiėmimus, bet ir treniruotes, ekskursijas, akcijas, protų mūšius, sporto fiestas, pėsčiųjų žygius, išvykas Lietuvoje ir į užsienį.

Senjorų aktyvumu ir sveikos gyvensenos propagavimu rūpinasi Kauno rajono visuomenės sveikatos biuras. Nuo spalio mėnesio pakaunės gyventojai kviečiami lankyti net keturių skirtingų rūšių – pilateso, jogos, zumbos ir funkcines – treniruotes, kurias veda profesionalūs treneriai.

Vyresni pakaunės gyventojai aktyviai dalyvauja ir Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos veiklose.

Kauno rajono socialinių paslaugų centro socialiniai darbuotojai, individualios priežiūros darbuotojai, psichologas, kineziterapeutas ir kiti specialistai per metus paslaugų suteikia daugiau kaip 600 senyvo amžiaus asmenų. Visos paslaugos orientuotos į asmens savarankiškumo palaikymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
...cha! ir cia isisuko asilas[[[i kuria vieta tau ispyre tas minetas lanzb...kvaily,tu neraliuotas?? kas prasho,taves "komentuoti"?? abeli tu nuplikes...

Mylėkit \\\\\.../////

Mylėkit  \\\\\...///// portretas
lanzbirkį visi būsit pagerbti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių