Laisvės alėja vėl nusidriekė šventiniai kaimynų stalai

Tradicinės „Kiemų šventės“ vakarą Laisvės alėja vėl nuvinguriavo stalų virtinė. Prie jų įvairių bendruomenių, kolektyvų atstovai susėdo draugystės bei vienybės vardan.

Tokiu bendruomenišku pavakarojimu jau septintą kartą paminėta Tarptautinė kaimynų diena.

Alėja nuvilnijo jaukus šurmulys ir klegesys. 

Dalytasi ne tik gera nuotaika, dėmesiu, įvairiais patiekalais ir skanėstais, bet ir talentais. Laisvės alėjoje atsirado ir pakylos, skirtos meno kolektyvų ir kultūros atstovų pasirodymams.

„Tai itin ryškus pavyzdys, kad šventę ir nuotaiką kuria patys dalyviai, kad viskas priklauso nuo žmonių nusiteikimo ir tarpusavio ryšio, o ne kažkas kitas turi tuo pasirūpinti“, – sakė vienas pašnekovų.

Prie vieno stalų šnekučiavosi „Santarvės“ bendruomenės atstovai.

„Bendruomenėms labai naudinga vis susitikti, susiburti. Taip išlaikomas branduolys, stiprinamas ryšys. Mus jungai bendros veiklos, bendri pomėgiai“, – pasakojo bendruomenės pirmininkė ir Senamiesčio seniūnaitė Ernesta Ranusienė. Viena paminėtų bendrų veiklų – žvakių liejimas. 

Į vieną ratą buriasi kartu su liuteronų bažnyčia, mokyklų bendruomenėmis. Dar pradėta draugystė su choru „Leliumai“.

E. Ranusienės manymu, tokie pasisėdėjimai kaip „Kiemų šventė“ savyje turi didelės prasmės, tai ne tik smagiai praleistas laikas. Palaikomas ryšys su esamais bendruomenės nariais, užmezgami nauji ryšiai, gimsta naujos pažintys ir naujos idėjos, iniciatyvos.

„Actio Catholica Patria“ atviro jaunimo centro „Vartai“ atstovas kalbėjo, kad jam labai patinka matyti susibūrusias Kauno bendruomenes, centrus. „Susijungia, susiburia. Galime pabendrauti, pamatyti vieni kitus. Tai labai svarbu stiprinant bendrystės jausmą mieste. Planuojame pereiti per Laisvės alėją, pasižmonėti, pabendrauti, susipažinti su kitomis organizacijomis. Mūsų jaunimui tai būdas pasijusti bendruomenės dalimi“, – centro jaunimo darbuotojas Aras Kriaučiūnas.    

Jis pridūrė, kad yra gatvės darbuotojas, toks kuris mieste stengiasi atpažinti pasimetusius, neturinčius vietos, neturinčius su kuo pasikalbėti jaunuolius. „Bandome juos įtraukti atgal į visuomenę. Bandome su jais būti ir išbūti“, – teigė A. Kriaučiūnas.

Savanorių asociacija „Kultūristai“ Saulė savanoryste susidomėjo, nes nori, kad miestas augtų, kad augtų kultūrinis jo gyvenimas.

„Reikia rodyti gerąjį pavyzdį, kad galima laiką leisti ir smagiai, ir naudingai. Daug naujų pažinčių su kultūru, neįprastais meno renginiais. Tai buvo labai gera terpė susipažinti su kultūriniu gyvenimu iš arčiau, įgūdžių lavinimas, ryšių kūrimas su organizacijos. Daug pliusų“, – teigė Saulė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

upiu

upiu portretas
Dirbtina, kvaila ,,pakazucha"

Hihihi

Hihihi portretas
Įdomu, keli iš čia esantys sedmaišininkai realiai pažįsta savo kaimynus? Su kaimynais reikia savuose kieme stalus statyti, o ne kažkur, alėjose.

Va ir parode

Va ir parode portretas
mentaliteta. Laisve aleja ne tavo kiemas .... Kieme gali daryri ka nori sutarus su kaimynais. Ar esi valdziagyvis, kuris viska savinasi ...?
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių