Dėl Neringos skvero – miestiečių priekaištai

Klaipėdiečiai piktinasi netvarka vadinamajame Neringos skvere. Prie prekybos centro Šilutės plente 40A esanti teritorija mažai pasikeitusi dar nuo sovietinių laikų. Teritorija turėtų būti tvarkoma iš esmės, tačiau kada prasidės darbai – nežinia.

Paprašė išvalyti

„Daug metų „valo“. Mūsų rajonas nieko geresnio neturi, kaip šitą aikštelę. Bet senas sovietinis baseinas prisipildo vandens. Vasarą vaikai džiaugiasi purvinu vandeniu. Dabar jis išdžiūvo ir dugne liko visos šiukšlės, tad kreipiausi, kad sutvarkytų“, – pasakojo klaipėdietė Eugenija.

Praėjusią savaitę ji socialiniame tinkle „Facebook“ kreipėsi į savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vadovę Ireną Šakalienę, kad baseinas būtų išvalytas, kol vėl neprilijo.

Po viešu kreipimusi komentaruose I.Šakalienė padėkojo už informaciją ir pažadėjo baseiną sutvarkyti.

Šiuo metu ji atostogauja, tačiau Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Milda Enciūtė teigė, kad teritorija yra nuolat prižiūrima, už ją atsakingos įmonės.

„Šiukšlių parinkimas, šiukšliadėžių išvalymas, šienavimas, augalų, želdinių patvarkymas pagal poreikį. Tai turi būti daroma nuolat. Raginti nereikia, jie nuolat teritoriją prižiūri“, – tikino skyriaus atstovė.

Gyventojai nepatenkinti

Po viešo kreipimosi baseinas netrukus buvo išvalytas, taip pat nupjauta žolė. Tačiau gyventojų tai neguodžia.

„Tvarkymas nėra toks, kokio reikėtų. Baseinas buvo nevalytas jau visus metus. Jie tiesiog nemato. Valytoja lyg ir valo teritoriją. Bet ji ateina, aprenka popierius, ir viskas. Valytojai dabar iš viso neturi nei šluotų, nei šepečių – tik pagaliukais pagraibsto popierius“, – pasakojo Eugenija.

Ji pasigenda dėmesio ir teritorijoje esančiai vaikų žaidimų aikštelei prie prekybos centro.

Bus įrengtas fontanas, nauji gėlynai, dviračių ir pėsčiųjų takas sujungiantis su Šilutės plente jau esančiu.

„Toje aikštelėje smėlis nekeičiamas ketverius metus – nuo tada, kai ji sumontuota. Vaikai žaidžia per sausras tame nekeistame smėlyje, kuriame laksto ir šunys, ir katės. Didžiausias šito rajono vaikų džiaugsmas – purvinas smėlis“, – piktinosi Eugenija.

Klaipėdietės nuomone, valdininkai pernelyg pasitiki teritorijos prižiūrėtojais.

Planuoja rekonstrukciją

Savivaldybės atstovai sutinka, kad teritorija atrodo prastai.

„Skveras yra apleistas, bet situacija nėra tokia tragiška, pavyzdžiui, kaip su Vingio pasažu. O Neringos skvere tikrai nieko tragiško nėra. Tiktai reikia sutvarkyti, kad būtų gražu ir tiek“, – teigė Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė M.Enciūtė.

Neringos skverą ateityje planuojama rekonstruoti iš esmės.

„Bus įrengtas fontanas, nauji gėlynai, dviračių ir pėsčiųjų takas, susijungsiantis su Šilutės plente jau esančiu. Suoliukai, šiukšliadėžės, želdynai. Kaip ir visi skverai“, – pasakojo M.Enciutė.

Tačiau kada prasidės darbai – dar nežinia.

„Jei kitąmet gautume pinigų, kol baigtųsi viešieji pirkimai, dirbti galėtume pradėti tik antroje metų pusėje. Daugiausia laiko užima ne tie darbai, o derinimai su visokiomis instancijomis ir įstaigomis“, – apgailestavo savivaldybės atstovė.

Rekonstrukcija kainuos daugiau nei 2 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laima

Laima portretas
Taip,bus ir sakuru parkas ,o salia jo neaisku kokios paskirties betono lauzas( matyt kad graziau sakuros atrodytu betono fone)Bet gal apdengs zaliu tinklu kaip Baltijos kino teatra.Ar ne nuo to lauzyno panaikinimo reikia pradeti kurti sakuru parka?

Kl

Kl portretas
Atrodo sovietmetis jau baigėsi prieš 30 metų bet Klaipėdos pietinė pusė... bandužiai, mogiliovas, jūrininkai, laukininkai tai visiškas černobilis.. Beje ten kur tankiausiai apgyvendinta klaipediečių..

Senuks

Senuks portretas
Juodam fontane žaidžia liūdni vaikai, motinos prakeikime ta architekta ir užsakova
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių