Ruoš plotą ledo arenai

Klaipėdos politikams pritarus nebenaudojamos vandenvietės teritorijos statinių nurašymui Paryžiaus Komunos gatvėje, dar labiau priartėja ledo arenos statybų pradžia. Juolab jau įsibėgėja ir arenos projektavimas, kurį numatoma baigti per šiuos metus, o kitąmet planuojama skelbti rangos darbų viešųjų pirkimų procedūras.

Klaipėdos tarybos posėdyje bus svarstomas klausimas dėl pripažinto netinkamu naudoti savivaldybei priklausančio nekilnojamojo turto nurašymo.

Dėl fizinio ir technologinio nusidėvėjimo kai kurie pastatai trukdo statyti naujus arba rekonstruoti esamus statinius arba tvarkyti teritorijas.

Todėl planuojama nugriauti tvorą Liepojos gatvėje, kelis statinius vaikų darželio kieme Liepų gatvėje, taip pat nemažai statinių Paryžiaus Komunos g. 5, kur jie užima per 2,5 tūkst. kv. metrų plotą.

Visų šių statinių bei tvoros nugriovimui prireiktų apie 30 tūkst. eurų.

Išvalius buvusios vandenvietės teritoriją Paryžiaus Komunos gatvėje, būtų pradėtas rengti sklypas naujos ledo arenos statybai.

Sprendimą šiam objektui miesto politikai priėmė dar prieš pusę metų, kai pritarė bendradarbiavimo sutarčiai su asociacija „Hockey Lietuva“.

Atsižvelgiant į tai ir siekiama priimti sprendimą dėl žemės sklype esančių pastatų ir statinių nurašymo, nes jau įsibėgėja ledo arenos projektavimas.

Būsimoje arenoje bus įrengta ledo ritulio aikštė su žiūrovų tribūnomis, kur numatyta 850 sėdimų vietų, taip pat projektuojama akmenslydžiui skirta aikštė bei aikštelės treniruotėms bei apšilimui.

Arenoje vienu metu turėtų tilpti iki 100 sportininkų. Projektavimą numatoma baigti per šiuos metus, o artėjančiais metais planuojama skelbti rangos darbų viešųjų pirkimų procedūras.

Projektavimu rūpinasi asociacija „Hockey Lietuva“, kuri pagal bendradarbiavimo sutartį įsipareigojo parengti ir savivaldybei perduoti ledo arenos techninį projektą, o savivaldybė rūpinsis jo įgyvendinimu.

Planuojama investicija sieks apie 20 mln. eurų, ledo arenos statybos bus finansuojamos savivaldybės biudžeto lėšomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
Koks ten ploto ruošimas ledo arenai Klaipėdoje -- ATITVĖREI JŪROJE ARMATŪROS TINKLU GERĄ PLOTĄ IR VISKAS
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių