Klaipėdoje – ypatingos dirbtuvės vaikams ir jaunimui

  • Teksto dydis:

Nuo liepos mėnesio pietiniame Klaipėdos rajone vykdomas projektas „Kuriu aplinką“, finansuojamas Klaipėdos miesto savivaldybės. Projekto metu vyks nemokamų kūrybinių dirbtuvių ciklas vaikams ir jaunimui, kurio rezultatas – nauja neofreska, papuošianti pietinio rajono gatves.

Kūrybinių dirbtuvių metu kartu su edukatore, kultūros, meno bei mokslo projektų kuratore Inga Norkūniene bei menininku Rodionu Petrovu, vaikai tyrinės pasirinktą temą vizualiniais vaizdiniais, ieškos naujų asmeninių ryšių su kasdienine aplinka, naujai pažins savo gyvenamąjį rajoną ir kūrybiškai prisidės kuriant jį. Dirbtuvių metu bus plėtojamos naujo gatvės meno kūrinio idėjos, kuriami eskizai, pagal kuriuos menininkas Rodionas Petrovas nutapys neofreską ant vieno iš pastatų sienos pietiniame miesto rajone.

Vaikai nuo 10 metų ir jaunimas yra kviečiami dalyvauti šiose dirbtuvėse ir taip prisidėti prie naujo kūrinio miestui ir jo gyventojams sukūrimo. Dirbtuvės vyks liepos 30, 31 ir rugpjūčio 1 d. nuo 14 iki 15.30 val. Atvirame jaunimo centre adresu I. Simonaitytės g. 24 (2 aukštas). Dalyviai gali dalyvauti visas tris dienas arba prisijungti bet kurią užsiėmimo dieną. Turėti piešimo įgūdžius nėra būtina, gali dalyvauti visi norintys vaikai ir jaunuoliai. Dalyviai bus aprūpinti visomis priemonėmis.

Vietų skaičius ribotas, tad būtina registracija.

Atsiras dar vienas kūrinys

Vykdant šį projektą numatyta sukurti dar vieną kūrinį, skirtą ypatingai progai. 2024 metais minima 140-osios Baltojo švyturio įžiebimo Šiauriniame mole sukaktis tapo paskata 2024-uosius uostamiestyje paskelbti Švyturių metais.

„Švyturiai yra svarbus Klaipėdos identiteto simbolis, tačiau kasdieniame gyvenime jo pasigendame, kaip ir meno, ypatingai šiuolaikinio, viešojoje erdvėje“, – teigė menininkas R. Petrovas.

Švyturių metams paminėti pirmojo renginio metu, vykusio Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre, paskaitą skaitė Denisas Nikitenka, žurnalistas, kraštotyrininkas ir Švyturių metų iniciatorius. Šis renginys, anot menininko, tapo įkvėpimu ir paskata švyturių temą paliesti gatvės meno kalba.

„Savo paskaitos metu D. Nikitenka atskleidė daug įdomių faktų apie Klaipėdos švyturius, kalbėjo apie jų svarbą ir reikšmę dabartiniams klaipėdiečiams. Vėliau, ruošdamas būsimos neofreskos eskizą, kreipiausi į D. Nikitenką papildomos informacijos. Buvo svarbu, kad būsimas piešinys ne tik vaizduotų istorinius motyvus, bet ir atspindėtų mūsų laiko dvasią, būtų šiuolaikiškas ir patrauklus jaunimui. Savo kūrybiniais metodais, kuriuos naudojau eskizo sukūrimui, pasidalinsiu dirbtuvių metu su dalyviais“, – dalijosi R. Petrovas.

Projekto eigą bus galima sekti soc. tinklo „Facebook“ paskyroje „Kuriu aplinką“.


Projektą įgyvendina – MB Concepto.

Projektą finansuoja – Klaipėdos miesto savivaldybė.

Projekto rėmėjai – dienraštis „Klaipėda“, bendrovė „Tikkurila“.

Projekto partneriai – dailės klubas „Guboja“, Atviros jaunimo centras, Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centras.

Inga Norkūnienė – kultūros, meno bei mokslo projektų iniciatorė, kuratorė, mokymų, kūrybinių-patyriminių dirbtuvių švietimo, kultūros įstaigų darbuotojams, verslininkams lektorė, kultūros edukatorė, tarpsritinių kūrybinių procesų fasilitatorė.

Rodionas Petrovas – menininkas, tapytojas, menininko karjerą pradėjęs kaip gatvės meno kūrėjas, įgyvendinęs daugybę sieninės tapybos projektų. Vilniaus dailės akademijoje įgijo dailės bakalauro ir magistro laipsnius. Šiuo metu aktyviai užsiima asmenine kūryba, kuria ekspozicijas muziejams ir kt. organizacijoms, įgyvendina viešojo meno projektus, dalyvauja meno parodose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių