Vasaros gėrybių kainos Kauno ir Palangos turgavietėse: skirtumas – įspūdingas

Kas nežino Palangos? Palangą žino visi. Tačiau retas galėtų pasakyti vaisių, uogų ir daržovių kainas  šio kurorto turgavietėje Senojo turgaus gatvėje.

Į Palangą iš kitų Lietuvos miestų ir miestelių atvykę poilsiautojai pastebi, kad kurorto turgavietėje  vaisiai, uogos ir daržovės kainuoja gerokai brangiau nei ten, kur jie gyvena. Kainos joje – kurortinės. Kai kurie žmonės dėl to vis dar nustemba, nors stebėtis ir ieškoti lygybės nereikėtų.

Kaune dažnokai turguje nusiperku braškių, trešnių, vyšnių, šilauogių, įvairių daržovių ir vaisių. Todėl galiu palyginti kainas Palangos ir Kauno turgavietėse.  Laikinojoje sostinėje viskas pigiau, o kai kurių vasaros gėrybių kainos skiriasi labai ženkliai, net kartais.

Ypač skiriasi agurkų kaina. Pirmadienį Palangos turgavietėje kilogramas agurkų kainavo 2-3 eurus.   Šiandien Kaune esančioje „Dainavos“ turgavietėje gerų agurkų buvo galima nusipirkti vos už 0,60 euro. Gerokai skyrėsi ir pomidorų kaina. Kaune už avietinius pomidorus buvo prašoma tik 1,10 euro, o Palangos turgavietėje tokie pomidorai kainavo 2,80 euro.

Dideli lietuviški pomidorai, vadinamosios jaučio širdys Kaune kainavo 2,80 – 3,50 euro, o Palangoje 4-5 eurai.

Skiriasi ir kitų vasaros gėrybių kainos. Palangoje gerokai brangesnės slyvos, trešnės, vyšnios, braškės. Daugiau reikia mokėti už bulves, šilauoges, obuolius.

Užvakar Palangoje už kilogramą slyvų reikėjo mokėti 2,50 – 3,50 euro. Trešnės kainavo 7,50 – 10 eurų, braškės 7-8, vyšnios – 6-7, šilauogės 5-6  eurai. Dauguma pardavėjų bulves pardavinėjo po 1,40- 1,50 euro, mažesnės bulvės kainavo 1,20 euro. Tik vienoje vietoje už bulves prašė vieno euro. Šių metų derliaus obuoliai buvo pardavinėjami po 2,5 -3 eurus.

Trečiadienį Kaune kilogramas didelių bulvių kainavo 0,80 euro. Nuo birželio 20-osios visą mėnesį jomis buvo prekiaujama po 1 eurą, tačiau dėl sezoniškumo prieš kelias dienas jos atpigo. Dabar mažų bulvių galima įsigyti už 0,50 euro.

„Dainavos“ turgavietėje šiandien trešnės kainavo 3,80 – 5 eurus, vyšnios 3,80, šilauogės – 3,80 – 4, slyvos 1,50. Už litrą mėlynių prašyta 4,50 euro.

Viena moteris pardavinėjo alyvinius obuolius. Už krituolius ji prašė 0,80 euro, o už gražesnius – euro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių