Ar Palanga galės apmokestinti įvažiavimą į miestą?

Palangos miesto savivaldybėje parengti nuostatai dėl įvažiavimo į kurortą apmokestinimo laukia Vyriausybės atstovo įvertinimo.

Miesto valdžia tikisi gauti išaiškinimą, ar tokią rinkliavą įvesti galima bei ar būtų galimybė taikyti drausminę atsakomybę į Palangą įvažiavusiems, tačiau rinkliavos nesumokėjusiems vairuotojams.

„(...) Viešai pasirodę teiginiai, neva jau šią vasarą įvažiavimas į Palangą bus apmokestintas, nėra teisingi. Juo labiau kad minėtuose nuostatuose siūloma naująją rinkliavą taikyti ne nuo 2013 m., o nuo 2014 m. kurortinio sezono“, - trečiadienį savivaldybės išplatintame pranešime teigia Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus.

Šiuo metu atostogaujantieji Palangoje moka vadinamąjį pagalvės mokestį - po vieną litą už nakvynę kurorto apgyvendinimo įstaigose ar privačiame sektoriuje.

Praėjusiais metais mero Š.Vaitkaus potvarkiu sudaryta darbo grupė analizavo situaciją bei galimybes apmokestinti įvažiavimą į kurortą.

„Specialistai savo darbą jau baigė – nuostatai dėl nuo 2014 m. gegužės 15 d. taikytinos vietinės rinkliavos už naudojimąsi viešąja kurorto infrastruktūra parengti. Tačiau tolesni sprendimai dėl įvažiavimo į Palangą apmokestinimo bus priimami tik gavus Vyriausybės atstovo įvertinimą“, - teigia savivaldybė.

Palangos valdžia tikisi, jog mokestis padėtų sumažinti automobilių srautus miesto centre.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimas

Klausimas portretas
O tai kaip man važiuoti tranzitu pro palangą? Man ta Jūsų palanga neįdomi. Aš noriu iš Klaipėdos nuvažiuoti pvz iki latvijos arba į kavinę pas juozapą ir t.t. Pagaliau man reikia ir į aerouostą.

Pasiūlymas

Pasiūlymas portretas
Siūlau apmokestinti visus automobilius įvažiuojančius į Klaipėdą. Kiek uždirbtume. Arba ne ne visus, o tik tuos kurie registruoti Palangoje.

Aisku galima

Aisku galima portretas
apmokestinti i Neringa jau apmokestino, tai kad liko tik Palanga, Klaipeda ir taip tolaiu...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių