V.Putinas pirmasis pasinaudojo paslauga „Už sąžiningus rinkimus“

Ministras pirmininkas Vladimiras Putinas apsilankė trečiadienį situaciniame centre „Rinkimai-2012“, kur per balsavimą bus stebimas rinkimų švarumas.

Šis centras įsteigtas privačia iniciatyva ir už paaukotus pinigus. Stebėtojais jame bus profesionalūs juristai, Juristų asociacijos nariai.

Kaip papasakojo premjerui juristas Dmitrijus Šumakovas, visa medžiaga, surinkta per būsimus rinkimus, bus apibendrinta ir perduota būsimam prezidentui. Be to, jis pažadėjo, kad šis pranešimas bus papildytas ir konkrečiais siūlymais, kaip pagerinti rinkimų sistemą.

Centre dirba savanoriai. Visi jie turi aukštąjį išsilavinimą, kai kurie net mokslinį laipsnį. V.Putinas susipažino su vienu iš jų - juristu Aslambeku Chuštovu. Jaunuolis įeina į Rusijos graikų-romėnų imtynių olimpinę rinktinę. „Aš iš ausų supratau“, - pajuokavo V.Putinas. Jis palinkėjo sėkmės Olimpiadoje.

Dar viena savanorė Jelena parodė premjerui, kaip dirba kompiuterinė sistema, įrengta centre. Jeigu nori, galima pasirinkti bet kurį Rusijos regioną, pamatyti visas rinkimų apylinkers, o per vaizdo stebėjimo sistemą galima stebėti balsavimą internetu. Į šį centrą bet kuris rinkėjas gali atsiųsti savo skundą, paprašyti pakonsultuoti bet kuriuo dominamu klausimu. Savanoriai palaiko ryšį su žmonėmis per „karštąją“ telefono liniją arba elektroniniu paštu.

Situacinio centro tinklalapyje yra interneto paslauga „Už sąžiningus rinkimus“. V.Putinas paspaudė mygtuką ir tapo pirmuoju piliečiu, prisijungusiu prie šio judėjimo.

„Daugelis nežino, kaip skundą surašyti, - atkreipė V.Putino dėmesį į tą naudą, kurią atneš organizacija, D.Šumakovas. - Galima rėkti mitinguose, o galima ateiti į centrą ir jį surašyti“.

„Labai įdomu ir naudinga“, - įvertino tai, ką pamatė, V.Putinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvaitis

Lietuvaitis portretas
Laukiu nesulaukiu kada sis isgama bus vedamas esafotu prie kartuviu, kaip kadaise jo biciulis Huseinas. Uz tokias skriaudas zmonems ir istisoms tautoms jam kito kelio nera, yra tik laiko klausimas.

bbb

bbb portretas
lietuvaiti pats tu ismaga aborto liekana!!!uzsiciaupk savo burna ir sedek savo lietuvoi,ir neziurek i kitas salis!!!!isgama nelaimingas!!!!!!!!!!!!!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių