Sostinės savivaldybė panaikino nelegalią prekyvietę prie Kalvarijų turgaus

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto savivaldybė panaikino nelegalią prekyvietę Kalvarijų turgaus prieigose.

Kaip antradienį pranešė sostinės valdžia, prekyvietė neatitiko nei saugumo, nei higienos reikalavimų.

„Prekeiviai užimdavo beveik visą šaligatvį bei ištrypė žaliąją zoną, net ir maisto produktais prekiavo tiesiai nuo grindinio, o po prekybos retai kuris prekeivis surinkdavo šiukšles“, – rašoma pranešime.

Anot savivaldybės, po Viešosios tvarkos grupės perspėjimų, dalis prekeivių persikėlė į turgavietę ir prekiauja tam skirtose vietose.

„Tokia nelegali prekyba, kuri vykdavo prie Kalvarijų turgaus, nepuošia miesto, o, be to, yra nesąžininga ir neteisinga turguje prekiaujančiųjų atžvilgiu, kurie moka už prekybos vietą. Kartu tai sukelia nepatogumų pėstiesiems, dviratininkams, kuriems turgaus darbo dienomis sunku prasibrauti pro prekėmis nuklotą šaligatvį“, – pranešime cituojamas sostinės meras Valdas Benkunskas.

Viešosios tvarkos grupės vyresnysis patarėjas Gintaras Leperskas teigia, kad nelegalią prekyvietę prie Kalvarijos turgaus pavyko panaikinti per keletą savaičių.

„Neskubėjome skirti piniginių baudų, kas rytą ateidavome prie prekyvietės ir aiškinome prekiautojams, kad nei jiems, nei miestiečiams tokia prekyba nėra saugi, informavome, kur jie gali prekiauti. Daugelis prekeivių paklausė ir perėjo į legalias prekybos vietas“ – kalbėjo G. Leperskas.

Anot savivaldybės, per paskutinį mėnesį nuobaudos dėl nelegalios prekybos prie Kalvarijų turgaus skirtos aštuonis kartus.

Savivaldybės teigimu, Kalvarijų turguje yra įrengtos vietos prekybai savo užaugintomis daržovėmis, vaisiais, gėlėmis, medumi, prekeiviai už prekybos vietą per dieną moka simbolinę dviejų eurų rinkliavą, prekes jie gali išdėstyti ant stalų, o nuo lietaus saugo stogas.

Atskiros vietos įrengtos prekiaujantiems sendaikčiams, jie už vieną dieną moka pusantro euro.

Prekyvietėje taip pat kontroliuojama, kad be leidimų nebūtų prekiaujama pieno produktais, mėsos, žuvies gaminiais ar kitais maisto produktais, kuriais, nesilaikant higienos normų, pirkėjai gali ir apsinuodyti.

Anot savivaldybės, savo užaugintais vaisiais, daržovėmis, medumi galima prekiauti ne tik Kalvarijų, bet ir Halės, Karoliniškių, Šeškinės, Justiniškių, Lazdynų, Naujosios Vilnios, Gariūnų, Benedikto ir kituose turguose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Meklaidas

Meklaidas portretas
Reiketu savivaldybeje parinkti aikstele kur zmones galetu prekiauti senais nenaudojamais daiktais. Nusipirkus menesini abonenta sumokant 5eur/men.ir kad nebutu verslas isskirti kiekvienam abonentui aikstele 5x5m.Kai kurie zmones negali taip paprastai ismesti daikto tai jie gave eura laimingi.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių