Pirmasis viešbutis ant vandens Lietuvoje: kiek kainuos nakvynė?

Ne tik sostinės valdžia, bet ir verslininkai nusitaikė į Nerį. Skelbiama, kad anksčiau nei Vilniaus savivaldybė startuos su viešuoju transportu vandeniu, ant upės atsiras viešbutis. Laivas, kuriame keliasdešimt kambarių keis buvimo vietą – per sezoną švartuosis pačioje sostinės širdyje prie Karaliaus Mindaugo tilto. O šaltuoju sezonu plauks į Žirmūnų rajoną.

Kaip viskas atrodys, plačiau papasakojo „Vilniaus upių direkcija“ vadovas Karolis Paulauskas. 

– Ar galima šį laivą lyginti su šalia esančiais statiniais?

– Ne, nors tai yra pilnaverčiai aukštai, turėkime omenyje, kad tai yra plaukiojanti priemonė. Tiesiog buvo padaryta rekonstrukcija ir pilnai atstatyta su moderniomis medžiagomis visas antstatas.

– Viešbutis dar nepastatytas, o jau patyrė nuostolių: vienas langas sudužęs. Ar tai nutiko statybos metu, ar lankėsi viešbutį anksčiau aplankyti norintys svečiai?

– Deja, buvo norintys pagyventi anksčiau laiko. Išeidami išsinešė įrankių nemažai, bet labai didelių nuostolių nepatyrėme.

– Kas bus viešbutyje? 

– 23 kambariai, vienas aptarnavimo kambarys ir ant stogo terasa, kurios likimas dar nenuspręstas. 

– Terasa bus atvira ne tik viešbučio svečiams, bet ir tiems, kurie eis pro šalį ir norės čia apsilankyti? 

– Kaip ir minėjau, tiksliai dar nežinome, kas čia bus, bet tikriausiai baras arba vadinamas „lounge“. Restorano, bent jau dabar, neplanuojame daryti.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

– Ar buvo idėjų čia daryti sporto užsiėmimus?

– Taip, tikrai buvo tokių minčių ir, manau, tai viena iš situacijų, kodėl to restorano nenorime daryti, o tik lengvą bariuką.

– Ar pats viešbutis galės nestovėti vietoje? 

– Ne. Platforma neskirta keliauti. Tai yra, kaip sakant, daiktas, kuris turi būti stacionarus. Jo kelionė tik viena – pažiemoti ir atgal prie Mindaugo tilto. 

– Kiek kainuos nakvynė tokiame viešbutyje? 

– Nebus labai brangu. Rinka padiktuos, bet turint omenyje šiuolaikines kainas, bus prieinama visiems. Kainų riba – 60–100 Eur. Priklausys nuo sezoniškumo, turistų kiekio.

– Ar dar yra kažkokių slaptų erdvių?

– Yra triumas, kuriame randasi visi aptarnavimo įrenginiai. O daugiau slaptų erdvių ar kambarėlių, deja, nėra.

– Kada galima tikėtis viešbučio atidarymo?

– Nenoriu prisižadėti datų, nes šis objektas reikalauja neeilinių sprendimų, bet esame labai arti atidarymo – galbūt net šiais metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių