Sostinėje prasideda 20-asis tarptautinis kriminalistikos kongresas

  • Teksto dydis:

Mykolo Romerio universitete (MRU) Vilniuje ketvirtadienį prasideda tris dienas truksiantis 20-asis tarptautinis kongresas „Kriminalistika ir teismo ekspertologija: mokslas, studijos, praktika“.

Kongrese tradiciškai bus nagrinėjami kriminalistikos ir teismo ekspertologijos triados klausimai, organizuojama panelinė diskusija, kurioje žinomi mokslininkai iš skirtingų šalių pateiks savo įžvalgas dėl aktualių teorinių kriminalistikos ir teismo ekspertologijos problemų, tarp jų – Europos kriminalistikos bendros erdvės vizijos įgyvendinimo klausimas.

„Nusikalstamų veikų tyrimas, tarsi šachmatų partija – keičiasi su kiekvienu ėjimu. Vienas blogas ėjimas paverčia niekais keturiasdešimt gerų ėjimų. Kriminalistika – raktas į sėkmingą nusikaltimų atskleidimą pasirenkant tinkamą tyrimo taktiką ir pasitelkiant naujausias technologijas“, – pranešime sakė MRU Viešojo saugumo akademijos (VSA) dekanė Snieguolė Matulienė.

Kongreso metu taip pat bus pasirašyta deklaracija dėl Europos nacionalinių kriminalistinių asociacijų federacijos steigimo, ją pasirašys Lietuvos kriminalistų draugijos, Lenkijos kriminalistų draugijos, Ukrainos tarptautinio kriminalistų kongreso ir Vokietijos kriminalistų draugijos atstovai.

Į šių metų kongresą užsiregistravo virš 100 dalyvių, tarp jų virš 50 mokslininkų ir praktikų iš 11 užsienio valstybių, taip pat dalyvaus Lietuvos pagrindinių teisėsaugos institucijų atstovai bei kelių užsienio ambasadų atstovai.

Per beveik ketvirtį amžiaus kriminalistikos kongresuose apsilankė virš 1,5 tūkst. aktyvių dalyvių, šimtai klausytojų, pristatyta apie tūkstantį pranešimų, atspausdinta virš 900 mokslinių straipsnių.

Kongresuose skirtingais metais dalyvavo ir savo straipsnius publikavo mokslininkai ir specialistai iš Austrijos, Azerbaidžano, Baltarusijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Čekijos, Estijos, Graikijos, Gruzijos, Italijos, Ispanijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Kazachstano, Kroatijos, Latvijos, Lietuvos, Lenkijos, Rumunijos, Rusijos, San Marino, Serbijos, Slovakijos, Slovėnijos, Švedijos, Šveicarijos, Turkijos, Ukrainos, Vengrijos, Vokietijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių