Klaidos žinutė

User error: Failed to connect to memcache server: 127.0.0.1:11211 in dmemcache_object() (line 415 of /home/www.diena.lt/public_html/sites/all/modules/memcache/dmemcache.inc).

NATO susitikimas: ką apie mus rašo pasaulis?

  • Teksto dydis:

Žinia apie Vilniuje vykusį NATO viršūnių susitikimą pasklido po visą pasaulį. Suskaičiuota, kad dėl šio renginio į Lietuvos sostinę iš įvairių pasaulio šalių atvyko daugiau nei tūkstantis žurnalistų. Vien per dvi dienas išleista 100 tūkst. įvairiausių publikacijų: nuo vadovų sprendimų iki to, kur Vilniuje maistas skaniausias, praneša LNK.

NATO jau pasibaigė, bet languose dar matyti tiek JAV, tiek NATO vėliavų. Apie tai, kaip mus nušvietė pasaulio žiniasklaida, papasakojo „GO Vilnius“ vadovė Inga Romanovskienė.

„Kelioms dienoms Vilnius buvo dėmesio centre ir viso pasaulio akiratyje. Dauguma žurnalistų apšvietė patį politinį NATO turinį ir priimtus sprendimus. Džiaugiamės, kad Vilnius buvo paminėtas ne tik politiniame kontekste, bet ir kaip miestas. Miestas sužavėjo savo architektūra, maistu. Taip pat įrašuose buvo paminėta, kad Vilnius švenčia jubiliejų. Daug žurnalistų jungėsi tiesiogiai iš „Litexpo“ darydami reportažus. Mes iš anksto pasirūpinome, kad gražiausios miesto vietos būtų pažymėtos. Žurnalistams nereikėjo sukti galvos, kur pastatyti kamerą ir kur daryti reportažus. Daug reportažų buvo daroma iš Katedros aikštės, prie prezidentūros“, – dalijosi I. Romanoskienė.

Tiek V. Zelenskio, tiek Joe Bideno kalba pritraukė labai didelį žiniasklaidos dėmesį. Skaičiai yra didžiuliai.

Tiek JAV, tiek Rytų šalys visada atsiveža dideles komandas žurnalistų. Ar būtent šiose šalyse buvo daugiausia paminėjimų?

„JAV žiniasklaidoje yra daugiausia paminėjimų. Antroje vietoje – Turkija. Daug paminėta ir Jungtinėje Karalystėje, Italijoje, Vokietijoje. Bet JAV pirmauja“, – kalbėjo moteris.

Volodymyro Zelenskio kalba Lukiškių aikštėje pritraukė tūkstančius žmonių.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Tiek V. Zelenskio, tiek Joe Bideno kalba pritraukė labai didelį žiniasklaidos dėmesį. Skaičiai yra didžiuliai“, – teigė pašnekovė.

2013 m. mes turėjome Europos Sąjungos mastu panašų renginį. Ar stebite, kaip tai mums atsiliepia, kiek po to sulaukiame turistų?

„Tokie įvykiai pritraukia viso pasaulio dėmesį į šalį ir į miestą. Labai daug žmonių, kurie apsilankė NATO susitikimo metu, buvo pirmą kartą Vilniuje. Mums didžiausias komplimentas buvo išgirsti iš jų, kad jie planuoja sugrįžti. Tiesiogiai suskaičiuoti neišeis, bet tai labai stipriai prisideda prie turizmo skatinimo bei miesto žinomumo“, – sakė I. Romanoskienė.

Kaip Vilnius pasikeis po kelių dienų, kaip greitai grįšime į savo ritmą? Galbūt „Litexpo“ galėtų veikti kaip muziejus. Žmonės ateitų pasižiūrėti, atsisėsti ten, kur sėdėjo NATO generalinis sekretorius, JAV prezidentas.

„Miestas grįžta į savo įprastą gyvenimo ritmą. Pasidarysime namų darbus ir pasižiūrėsime, kas labiausiai pasiteisino. Galbūt reikės palikti kažkuriuos dalykus. O mes ir toliau darysime viską, kad garsintume Vilniaus vardą, kad Vilnius būtų patrauklus“, – teigė pašnekovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mirtis kacapams

Mirtis kacapams portretas
Kacapiskai nesuprantame, rasyk lietuviskai.

Taip ir raso

Taip ir raso portretas
На машине с надписью мэйд ин ФРГ по полю по полюшку едет ДРГ, а за этим полюшком русский паренёк чётко корректирует “Град” и “Солнцепек” “Триста тридцать три” с ночи до зари от рассвета до заката “Триста тридцать три” на машине с надписью мало, но б/у по полю по полюшку едет ВСУ, а за этим полюшком русский офицер четко корректирует “Смерч” и “Искандер” “Триста тридцать три” с ночи до зари от рассвета до заката “Триста тридцать три” на машине свастика за рулём укроп по полю по полюшку на колесах гроб, а за этим полюшком бывший хулиган четко корректирует “Смерч” и “Ураган” “Триста тридцать три” с ночи до зари за Россию матушку “Триста тридцать три”!

ai

ai portretas
raso apie bidona, raso apie makarona, o apie lithuanija ar nuoseda neraso nieko... matyt simoniu arklys straipsniu neuzpirko... vienu zodziu - pinigai i bala
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių