Baigėsi tarptautinė antikorupcijos konferencija: aptarti aukšto lygio korupcijos schemų tyrimai

  • Teksto dydis:

Penktadienį baigėsi Vilniuje vykusi tarptautinė antikorupcijos konferencija „IACC“, pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Anot STT, į konferenciją susirinko kovos su korupcija ekspertai, politikos formuotojai, praktikai, akademinė bendruomenė – daugiau kaip 2 tūkst. dalyvių iš daugiau kaip 140 šalių. Paskutiniąją konferencijos dieną pasirašyta Vilniaus deklaracija, kurioje – padėkos Lietuvai ir jos žmonėms.

Konferencijoje prie bendro diskusijų stalo susirinko daugiau nei 30 lyderių iš įvairių šalių teisėsaugos ir kovos su korupcija institucijų aptarti visiems aktualius iššūkius ir jų sprendimo būdus. Pagrindiniai aptarti akcentai: aukšto lygio korupcijos schemų tyrimai, aukščiausio lygio korumpuotų pareigūnų patraukimas atsakomybėn ir antikorupcinių institucijų nepriklausomumo užtikrinimas.

Kaip nurodo STT, susitikime buvo priimtas bendras pareiškimas, simbolizuojantis vieningą įsipareigojimą kovoti su aukšto lygio korupcija ir laikytis teisinės valstybės principų, taip pat raginimas visas nacionalines ir tarptautines teisėsaugos ir kovos su korupcija institucijas bendradarbiauti stiprinant tyrimų ir prokuratūros pajėgumus patraukti atsakomybėn tuos, kurie užsiima korupcine veikla aukščiausiuose valdžios lygiuose.

Konferencijos uždarymo kalboje STT direktorius Linas Pernavas ragino dirbti už ateitį be korupcijos.

„Ir toliau dirbkime kartu siekdami ateities be korupcijos, kurioje vyrauja teisingumas, atskaitomybė ir etiškas valdymas. Šiandien pasirašę Vilniaus deklaraciją išvyksime su bendru įsipareigojimu skatinti teigiamus pokyčius mūsų bendruomenėse. Bendromis pastangomis galime kurti pasaulį, kuriame skaidrumas taptų pagrindiniu principu“, – sakė L. Pernavas.

Konferenciją paskelbtame Vilniaus deklaracijoje akcentuoti įsipareigojimai kovos su korupcija srityje, tarp kurių – ginti tuos, kurie kovoja su korupcija, stiprinti pranešėjų apsaugą, kovoti su nusikaltimais aplinkai, raginant vyriausybes, verslą ir pilietinę visuomenę kovoti su korupcija vykdant klimato projektus ir skatinti tvarią ekonominę politiką.

Konferencijoje vyko daugiau kaip 90 seminarų ir mokymų, 8 plenarinės sesijos. STT vadovybė dalyvavo daugiau kaip 20 dvišalių susitikimų su kitų šalių delegacijomis, kuriuos inicijavo ne tik tarnybos atstovai, bet ir kitų institucijų vadovai. Viename jų – su Bazelio valdymo instituto atstovais pasirašytas Bendradarbiavimo memorandumas, kurio tikslas bendradarbiauti teikiant paramą Bulgarijos Vyriausybei, siekiant sustiprinti jos gebėjimą skatinti skaidrumą, kovoti su korupcija ir susigrąžinti nusikalstamu būdu įgytą turtą pagal Antikorupcijos programos tikslus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ABC

ABC portretas
baigesi konferencija, bet korupcija , rysiai tikrai ne.

Pasitobulino,

Pasitobulino, portretas
kaip neikliuti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių