Vyriausybė: po eismo įvykio už remontui naudojamas naujas dalis nereikės primokėti

  • Teksto dydis:

Ministrų kabinetas trečiadienį užtikrino didesnę finansinę apsaugą eismo įvykyje nukentėjusių transporto priemonių savininkams.

„Atliktas taisyklių pakeitimas užtikrins, kad tuo atveju, kai nėra galimybių sugadintų dalių suremontuoti ir remontui naudoti dėvėtų ar neoriginalių dalių, bus galima remontui naudoti naujas dalis ir nukentėjusiam asmeniui nereikės už jas primokėti“, – Finansų ministerijos išplatintame pranešime cituojama viceministrė Vaida Česnulevičiūtė – Markevičienė.

Pasak jos, iki šiol kartais nukentėjęs transporto priemonės savininkas, remontuodamas savo transporto priemonę, patiria papildomas išlaidas dėl to, kad atsarginių dalių kaina skaičiuojama su nusidėvėjimu.

Eismo įvykio metu padarytos žalos administravimo ir draudimo išmokos mokėjimo taisyklės išdėstytos nauja redakcija, jas papildant nuostata, numatančia galimybę neskaičiuoti sugadintų dalių nusidėvėjimo.

Ši nuostata galios tokiu atveju, jeigu nukentėjęs asmuo sugadintą transporto priemonę remontuos pas draudiko ar draudikų biuro rekomenduotą remonto paslaugų teikėją arba pas pasirinktą remonto paslaugų teikėją, kuriam draudikas ar biuras pritarė raštu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių