Per pusmetį – pusė milijono pažeidimų

  • Teksto dydis:

„Nerimą kelia ūgtelėjęs neblaivių vairuotojų sukeltų eismo įvykių skaičius“, – pabrėžė Lietuvos policijos viešosios tvarkos biuro viršininkas vyriausiasis komisaras Vytautas Grašys, komentuodamas tendencijas šalies keliuose.

Skaudžiausių eismo įvykių priežastis – vis dar nevaldomas greitis ir saugaus atstumo nesilaikymas. Prevencinėmis priemonėmis Lietuvos policija šį pusmetį užfiksavo per 0,5 mln. Kelių eismo taisyklių pažeidimų.

„Per metus įvyksta vidutiniškai 1 258 įvykiai, kuriuose žūsta ir sužeidžiami žmonės. Didėja neblaivių vairuotojų sukeltų eismo įvykių skaičius. Kartu su policija visuomenė turi dar ryžtingiau stabdyti neatsakingai besielgiančius, savo ir kitų gyvybėmis rizikuojančius asmenis“, – sakė V. Grašys.

Pirminiais Eismo įvykių informacinės sistemos duomenimis, pirmą šių metų pusmetį (iki liepos 1-osios) Lietuvoje eismo įvykiuose žuvo 49 žmonės – 30 proc. mažiau negu pernai (70 žmonių). Užfiksuoti 1 294 įskaitiniai eismo įvykiai (2023 m. – 1 269). Šiek tiek daugiau sužeistųjų: 2024 m. pirmą pusmetį – 1 458 (iš jų 284 vaikai), o 2023 m. buvo 1 442 (274 vaikai).

Pavojingiausia savaitės diena – penktadienis (per pirmą pusmetį – 243 įskaitiniai eismo įvykiai).

Neblaivių vairuotojų sukeltų eismo įvykių skaičius pirmą šių metų pusmetį, palyginti su 2023 m., išaugo – nuo 67 iki 88. Sužeista 111 asmenų (2023 m. – 86). Daugiau eismo įvykių sukėlė neblaivūs ar apsvaigę lengvųjų automobilių ir keturračių motociklų vairuotojai.

Šiemet dėl neblaivių vairuotojų kaltės sukelti įvykiai sudaro 6,8 proc. visų eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės (pernai tokių buvo 5 proc.). Tarp žuvusiųjų – 19 automobilių vairuotojų ir 7 jų keleiviai, 9 pėstieji, 6 motociklininkai.

Pagrindinės skaudžių eismo įvykių priežastys – saugaus važiavimo greičio nepasirinkimas (32 proc.) ir saugaus atstumo nesilaikymas (11 proc.).

Pavojingiausia savaitės diena – penktadienis (per pirmą pusmetį – 243 įskaitiniai eismo įvykiai), pavojingiausios valandos – nuo 16 iki 20 (per 30 proc. visų eismo įvykių).

Lietuvos policija per pirmą 2024-ųjų pusmetį užfiksavo iš viso 545 011 pažeidimų: iš jų 265 534 – dėl važiavimo greičio viršijimo, 2 768 – dėl pavojingo ir chuliganiško vairavimo, draudimo lenkti ar įvažiuoti į priešpriešinio eismo juostą, 22 158 – dėl naudojimosi mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant, 6 217 – dėl pėsčiųjų nepraleidimo perėjose, o saugos diržų nenaudojimo atvejų – 11 376.



NAUJAUSI KOMENTARAI

del privalomo auto draudimo

del privalomo auto draudimo portretas
papuolusiems i yvikius kaip zalas atlygina ? 100% ir dar bizni pasidaro is nematerialiniu ir dvasiniu isgyvenimu kompensaciju...todel dauzomes..dubasinames...nes pinigas dievas...gerove todel pinigu matuojama viskas... tevu meile vaikams ir vaiku pagarba ir intelektas ir dvasiniai isgyvenimai ir visos visos dvasines vertybes... ...vakaru koloniju kultura padauginta is lietuvisko menta liteto ir rytietisko uzsispirimo... debilu oziu ir avinu kolonija aptverta ystaymu avinams remais... ka 50% sumazint auto yvikiu uztektu padaryt taip kad auto draudimas papuolus i auto yviki sekantiems metams pabrangsta sakykim 500%...ir jokiu moraliniu kompensaciju... galejai isvengt auto yvikio bet laiku nepriletinai, nepaspudei stabdzio, nepraleidai kolegos ,...varei gazas dugnas todel nesuvaldei isprovokavai kolegas... tau nuobauda moraline...500x draudimo ymoka ir draudimo bonusai sudege... vsio...norinciu dubasintis ir bizniaut sumazes...

problema ne gerimas ne alkoholis ne narkotikai

problema ne gerimas ne alkoholis ne narkotikai portretas
problema kaip santikius tarp zmoniu tarp ystaigu , organizaciju ir verslininku regulioja valstybe.... visi valdzioj susigrude apsirijeliai kaip isproteje saukia rekia ir putas leidzia kad butina baust draust apmokestint... sutinku apmokestint...a tuos kurie vartoja ryskiai daugiau ir dazniau reikia ne baust o gydyt...gydyt nuo priklausomybes...a tai baudeju bizni mazina... uzdaras ratas... norim zmonems vargstantiems nuo priklausomybiu padet a negalism nes baust nebebus ka...nebeus vargetu ant ko valdzios jega ir autoriteta bus galima parodyt.. ... pasirasyk abonementa apimk paskola kad susimoket bauda ir tebus tau aferitu gerove...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių