Seimas nepritarė baudoms už neteisėtą privačios parkavimo vietos užėmimą

Seimas nepritarė siūlymui, kad už neteisėtą privačios parkavimo vietos užėmimą būtų numatyta piniginė bauda bei transporto priemonės nuvežimas. Antradienį parlamentarai balsavo prieš tokias Administracinių nusižengimų kodekso pataisas. Projektą palaikė 31 Seimo narys, prieš buvo 11, susilaikė 50.

Prieš šią iniciatyvą pasisakiusi Seimo Laisvės frakcijos narė Ieva Pakarklytė tikino, kad tai būtų dar vienas praktiškai neveiksiantis draudimas.

Savo ruožtu Seimo vicepirmininkas Julius Sabatauskas teigė, kad projekto iniciatoriai spręsdami problemą nuėjo visai ne tuo keliu. Jo nuomone, pirmiausia privačių parkavimo vietų savininkai turėtų įsirengti vartus, šlagbaumus.

Jam pritardamas Seimo narys Kęstutis Masiulis pastebėjo, kad butų ir namų savininkai savo turtui apsaugoti įsirengia signalizaciją, spynas.

„Jeigu parkavimo vieta yra jūsų nuosavybė – tai galima įrengti pakeliamas užkardas, užtvaras”, – sakė K. Masiulis.

Seimo narys Saulius Skvernelis mano, kad šitas klausimas turi būti sureguliuotas.

„Siūlau palaikyti įstatymą, nes jis sureguliuoja tuos klausimus, kurie šiandien absoliučiai neprendžiami ir žmonės paliekami spręsti tuos klausimus, kaip išmano”, – iš Seimo tribūnos sakė S. Skvernelis.

Kodekso pataisas inicijavo parlamentaras Vilius Semeška, reaguodamas į gyventojų skundus, nes vis daugiau žmonių įsigyja privačias požemines arba antžemines parkingo vietas, tačiau jos kartais būna neteisėtai užimtos.

Pasak jo, šiuo metu neteisėtai užėmus privačią parkavimo vietą, policijos pareigūnai negali padėti gyventojams, nes neturi teisinių instrumentų. Jo nuomone, kodekse įteisintos baudos veiktų kaip atgrasymo priemonė.

V. Semeška siūlė numatyti nuo 30 iki 90 eurų siekiančias baudas už neteisėtą parkavimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
kita yra , kai kalba apie gyventojų kiemus , prie kurių įvažiavimo atitinkama informacija ir ženklai . Bet čia yra vienas bet , turėtu būti nurodyta kiek laisvų vietų kiemo svečiams ( įstatymas : 25% ) . Jei jų nėra ir nurodyta 0 , tai ir parkavimas kieme svetimiems automobiliams draudžiamas , o pažeidus draudimą - ženklus , privalo būti bauda ir automobilio pašalinimas , nes tai ne vieša vieta kaip įpratę traktuoti apvagiant žmones vagys iš seimo , prezidentai , policija , teismai

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
skvernelis su semeška asilas . Jei privati vieta , tai turi pats ja rūpintis , ir net švara toje vietoje . Pvzšiaulių bakas net 25 metrus turi ir visur pristatęs firmos stovų . O jei jau prie stovų lenda , tai chuliganizmas , savivaliavimas ir finansinių ir moralinių nuostolių darymas - teismas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių